Strip in de kijker: Echte Verhalen: De Buurtpolitie 13 – Gauwdief 2.0 – Nix

on

‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ is een stripreeks die gebaseerd is op de gelijknamige VTM-televisieserie. De stripverhalen worden geschreven en getekend door Nix.

Het eerste album verscheen in 2017 en de reeks is intussen een vaste waarde geworden. Sinds kort ligt het dertiende album ‘Gauwdief 2.0’ in de winkel. 

Wanneer John Kazak, de beruchte inbreker die gebouwen beklimt zonder touw of andere hulpmiddelen, veroordeeld wordt, denken de agenten van de Buurtpolitie dat ze een rustige tijd tegemoet gaan. Niets in minder waar: op korte tijd worden er plots meer dan 100 diefstallen aangegeven. Het gaat steeds over meldingen van ontvreemde juwelen, smartphones en waardepapieren.

Kazak kan de dader deze keer niet zijn, die zit sinds hij een zware val maakte voor de rest van zijn leven in een rolstoel en heeft een elektronische enkelband aan zijn been.

Omdat er steeds ingebroken wordt in huizen waar een raam open staat, denkt Stafke dat de dief een ekster is. Hij bedenkt een ingenieus plan om de vogel te vangen, maar groot is zijn verbazing wanneer hij de echte dief weet te strikken…

Ook dit dertiende album bevat een origineel, spannend en vooral grappig verhaal van Nix. Deze stripreeks is van in het begin een groot succes bij de lezers en ook ‘Gauwdief 2.0’ zal ongetwijfeld de fans kunnen bekoren. 

ISBN: 9789002272073 – Paperback – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook als digitale strip beschikbaar