Wanted Lucky Luke – Matthieu Bonhomme

on

Nadat de Franse stripauteur Matthieu Bonhomme in 2016 met ‘De moordenaar van Lucky Luke’ een hommage bracht aan de bekendste cowboy van het Wilde Westen heeft hij met ‘Wanted Lucky Luke’ opnieuw een hommage-album geschreven en getekend. 

Het verhaal begint wanneer Lucky Luke tot zijn eigen verbazing aangevallen wordt door een premiejager. Luke komt al snel tot de ontdekking dat hij gezocht wordt voor moord en dat er een beloning van maar liefst 50.000 dollar op zijn hoofd staat.

Tijdens zijn vlucht komt hij terecht bij drie knappe, intrigerende zussen die met hun kudde vee naar de stad Liberty trekken om daar hun dieren te verkopen. Omdat de dames door het gebied van de Apaches moeten trekken, stelt Lucky Luke voor om hen te begeleiden.

De poor lonesome cowboy komt onderweg niet alleen indianen tegen, ook andere vijanden proberen hem uit te schakelen en dan zijn er nog de drie zussen die elk een oogje hebben voor Lucky Luke. Zal de beroemdste revolverheld van het Westen uit de handen van de premiejagers kunnen blijven en zal hij vallen voor de charmes van de dames?

‘Wanted Lucky Luke’ is een fantastisch stripalbum. Met de prachtige sfeervolle tekeningen en het ijzersterk scenario heeft Matthieu Bonhomme opnieuw een uitstekend hommage-album afgeleverd. Bonhomme is trouwens de eerste auteur die na het succes van ‘De moordenaar van Lucky Luke’ een tweede hommage-album mocht maken over Lucky Luke. ‘Wanted Lucky Luke’ staat garant voor 70 bladzijden avontuur en spanning, een aanrader voor elke Lucky Luke-fan!

ISBN: 9782884719506 – Paperback – 72 blz – Prijs: € 8,99 – Uitgeverij: Lucky Comics – Ook als digitale strip beschikbaar