Een Zoo vol verdwenen dieren – Cazenove & Bloz

on

‘Een Zoo vol verdwenen dieren’ is een gloednieuw stripalbum van auteur Cazenove, met tekeningen van Bloz. Een leuk, kleurrijk stripalbum met de nodige dosis humor waarin we meer te weten komen over uitgestorven dieren. Voor vele lezers is deze strip een unieke kennismaking met bedreigde of uitgestorven dieren. En met als extra: achteraan het boek een zes bladzijden tellend pedagogisch dossier.

Deborah droomt ervan om in een dierentuin te werken. Ze is dolgelukkig wanneer ze als stagiaire aan de slag kan in de Archeo Zoo. Dit is geen gewone dierentuin, in Archeo Zoo leven vele diersoorten die uitgestorven zijn. Denk maar aan dodo’s, mammoeten, sabeltandtijgers en een heleboel andere dieren die eigenlijk niet meer bestaan. 

Deborah voelt zich helemaal thuis in deze unieke zoo. Nadat ze een rondleiding heeft gekregen van de hoofdverzorger Lenny, gaat ze aan de slag. Samen met verzorger Ernold verzorgt ze de dieren.

Maar werken met uitgestorven dieren is niet simpel, want welk vaccin moet je een dodogeven, hoe voed je een Siciliaanse olifant of hoe weet je of de O’u, een vogeltje uit Tahiti, gezond is of niet?

ISBN: 9789462107878 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook als digitale strip beschikbaar