Recensie: De Kustmoorden – James Patterson & J.D. Barker

on

Wie van een goede thriller houdt, heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met de auteurs J.D. Barker en James Patterson. Beide auteurs behoren tot de populairste thrillerschrijvers ter wereld. 

J.D. Barker brak internationaal door met de thriller ‘Horen, zien en zwijgen’, het eerste deel in de bestseller trilogie over rechercheur Sam Porter. James Patterson schreef bijna vijftig boeken die allemaal bestsellers werden en in veertig talen werden vertaald. Het meest bekend is hij om zijn Alex Cross-serie, waarvan twee delen werden verfilmd met Morgan Freeman in de titelrol. Beide auteurs hebben samen de nieuwe thriller ‘De Kustmoorden’ geschreven.

Het verhaal begint in Los Angeles. Michael Fitzgerald is rustig aan het winkelen in de supermarkt wanneer hij gebeld wordt door zijn onderbuurvrouw. Er sijpelt water van de trappen in het appartementsgebouw en het water is afkomstig uit zijn appartement. Michael haast zich naar huis, met het gedacht dat er een waterleiding gesprongen is. Maar wat hij aantreft is duizendmaal erger. Er ligt een lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip. In volle paniek belt hij naar zijn zus Megan en daarna naar de politie. 

Wanneer rechercheur Garrett Dobbs en FBI-agent Jessica Gimble ter plaatse aankomen, hebben ze een bewijs dat Michael het slachtoffer kende en wordt hij afgevoerd naar het politiebureau. Michael blijft echter volhouden dat hij het slachtoffer niet kent. Zijn zus Megan doet er alles aan om haar broer vrij te krijgen. 

Maar het blijft niet bij die ene moord. Het dodental loopt op, niet alleen in Los Angeles maar over heel het land. Er is zelfs een verband met oude zaken. Voor Michael is het duidelijk dat er iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Ook Megan begint te twijfelen aan de onschuld van haar broer. Want de moorden herinneren haar aan hun traumatische kindertijd. De vraag is: hoe goed kent ze haar broer?

Hou je van een goede thriller of ben je een grote fan van James patterson en JD Barker? Dan moet deze thriller zeker op je ‘nog te lezen’ lijstje staan.

In korte hoofdstukken maken we kennis met de verschillende personages en wisselen heden en verleden elkaar af. Megan en Michael Fitzgerald zijn beiden opgegroeid in een adoptiegezin, maar een warm nest was het niet. Ze hebben een sterke band omdat ze van jongs af aan op elkaar aangewezen zijn en vertrouwen alleen elkaar. 

Dan is er ook nog rechercheur Dobbs en FBI- agent Gimble. Ze maken jacht op een seriemoordenaar die toeslaat in meerdere staten van Amerika. Sinds ze bij Michael het lijk in de badkuip vonden, is er voor hen een bloedstollende race tegen de klok gestart. Maar slagen ze erin om de gestoorde seriemoordenaar een halt toe te roepen?

Om dat te weten moet je ‘De Kustmoorden’ lezen. Deze snelle en onvoorspelbare thriller, vol actie, spanning en misdaad, houd je vanaf de eerste pagina in zijn greep en kent vele plotwendingen.

Deze meesterlijke thriller van het duo Patterson en Barker is een echte aanrader. Dit lijvig boek van 431 pagina’s lees je het liefst in een ruk uit. En voor de fans van J.D. Barker heb ik nog meer goed nieuws: in juli verschijnt zijn nieuwe stand alone ‘De beller op lijn vier’. Een thriller om naar uit te kijken!

ISBN: 9789022593073 – Paperback – 432 blz – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Boekerij – Ook beschikbaar als E-book en luisterboek

https://www.boekerij.nl/producten/de-kustmoorden-9789022593073