De Kiekeboes 158 – Salami – Merho

on

Met ‘Salami’ is het 158ste album uit de stripreeks ‘De Kiekeboes’ van Merho verschenen. 

Het verhaal begint wanneer de familie Kiekeboe bij slagerij De Beenhouwer zijn. Deze slagerij is vooral bekend om zijn artisanale salami, die zeer in de smaak valt bij de vele klanten.

De dochter des huizes, Lara De Beenhouwer, is laborante.Zij werkt in een groot bedrijf waar ze aan een revolutionair product werkt tegen ouderdomskwalen. Maar per vergissing is er een kweek in een verontreinigde proefbuis terecht gekomen. En dat preparaat heeft wel een wel heel bijzondere eigenschap. Haar baas, Franz Vlaenderen, wil dit kostbaar mengsel bemachtigen, om er veel geld mee te verdienen.

Lara had het mengsel verstopt in het atelier, maar nu blijkt dat haar vader het per ongeluk in een van zijn salami’s gedraaid heeft. Met de hulp van de Kiekeboes weet Lara de salami op te sporen en in veiligheid te brengen. Maar dan neemt alles plots een andere wending…

‘Salami’ bevat een spannend avontuur vol actie en knotsgekke situaties, zoals we dat gewoon zijn van de Kiekeboes. Naast de gekende hoofdpersonages maken we kennis met o.a. Franz Vlaenderen, traiteurdienst Eethoofdt en zoon, nonkel Vital en Johnny Clash, die we nog kennen uit album nummer 153 ‘Achteraf bekeken’. 

Voor dit 158ste stripalbum vond Merho, de geestelijke vader van de Kiekeboes, inspiratie bij de gelijknamige thriller van Rudy Soetewey die in 2018 verscheen. Verder zorgden Dirk Stallaert voor de tekeningen, Jos Vanspauwen voor de inkting en Ine Merhottein voor de inkleuring.

ISBN: 9789002271151 – Paperback – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook beschikbaar als digitale strip