Recensie: In de schaduw van de meester – Maes & Wade

on

De Hemiksemse auteur Ria Maes (1965) is vooral bekend van de dagboeken van Sara. In 2018 schreef ze het boek bij de succesmusical ’40-’45 en samen met Marc De Bel de jeugdroman ‘Robbe’. 

Aron Wade (1970) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Naast theater, musical en cabaret speelde hij mee in reeksen zoals De Kotmadam, W817 en Thuis. Hij was ook te zien als presentator op Ketnet.

Maes en Wade schreven samen de thrillers ‘Pan’ (2017) en ‘Meester Dood’ (2019). Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreven Ria en Aron in datzelfde jaar ook een openhartig boek over Arons depressie: ’Eerlijk met mezelf’. En sinds kort ligt met ‘In de schaduw van de meester’ de nieuwste misdaadroman van het schrijversduo in de winkelrekken.

Het verhaal begint wanneer er bij Kunstveiling Robyns in Antwerpen ‘de veiling van de eeuw’ plaatsvindt. Het kunstwerk dat er geveild wordt is een zogenaamd tableau vivant van Pygmalion, een gemaskerde moordenaar die zich profileert als een grote wereldverbeteraar. Pygmalion is ervan overtuigd dat kunst de wereld zal redden. De kunstveiling wordt streng beveiligd en onder andere de burgemeester van Antwerpen, de kardinaal, de gouverneur, Fernand Huts en de minister van Cultuur zijn aanwezig.

Dan gaat het verhaal een half jaar terug in de tijd. We komen onder meer te weten over hoe Pygmalion, met de hulp van zijn rechterhand ‘Meester Dood’, zijn slachtoffers selecteert en ze een plaats geeft in zijn meesterwerk

De stad Antwerpen is in de ban van Pygmalion. Wetsdokter Tom Beckx en rechercheurs Raoul De Vuyst en Alexandra Goossens proberen deze onbekende moordenaar te pakken te krijgen, maar de klok tikt genadeloos verder en er vallen steeds meer slachtoffers…

‘In de schaduw van de meester’ is een spannende thriller met totaal verschillende verhaallijnen, die uiteindelijk als puzzelstukjes keurig in elkaar passen.

Maes en Wade hebben met dit boek een ingenieus verhaal bedacht, dat goed in elkaar steekt, met knap uitgewerkte personages en het schrijversduo weet de spanning zodanig op te bouwen, dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar wie die gemaskerde man uiteindelijk is. Eindigen doet deze thriller met een verrassend plot.

Ria Maes en Aron Wade zijn samen een complementair schrijversduo, je voelt zo dat ze elkaar perfect weten aan te vullen als auteurs. Dat het geen eenmalige samenwerking zou zijn, was na hun eerste boek ‘Pan’ al duidelijk. Na hun derde misdaadverhaal ‘In de schaduw van de meester’ mogen we al gerust spreken van een vaste waarde in het Vlaamse schrijverslandschap. 

Ik ben alvast benieuwd welke avonturen wetsdokter Tom Beckx en rechercheurs Raoul De Vuyst en Alexandra Goossens nog gaan beleven!

ISBN: 9789089249357 – Paperback – 320 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet – Ook verkrijgbaar als e-book

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/in-de-schaduw-van-de-meester