Boek in de kijker: Het spoor van de doden – Sarah Bailey

on

Met het eerste deel in de Gemma Woodstock-serie ‘Het duistere meer‘ won de Australische auteur Sarah Bailey belangrijke prijzen, onder andere voor het beste Australische thrillerdebuut in 2017 en het boek is wereldwijd een bestseller. ‘In de donkere nacht‘, het tweede deel in de serie, verscheen in mei 2020 en sinds kort ligt met ‘Het spoor van de doden’ het derde boek uit de reeks in de winkelrekken.

Het verhaal

De vijftienjarige Abbey verdwijnt spoorloos nadat ze tegen middernacht een feest verlaat. De volgende ochtend wordt haar vriendje dood aangetroffen. Hij is op brute wijze vermoord. Heeft Abbey dat gedaan, of is zij zelf ook slachtoffer? Maar waarom zou iemand twee tieners willen vermoorden?

Rechercheur Gemma Woodstock laat zich met haar zoontje Ben, wiens vader plotseling is overleden, tijdelijk overplaatsen naar het kuststadje Fairhaven. Ze biedt aan om het moordonderzoek naar Abbeys vriendje te leiden zodat ze zich in haar werk kan onderdompelen en geen tijd heeft om te piekeren over hoe het nu verder moet – want ze zal een belangrijke beslissing moeten nemen over de zorg voor haar zoontje. 

Terwijl Gemma steeds dieper doordringt in het mysterie rond Abbeys verdwijning en er controverses en geheimen aan het licht komen, bekruipt haar het gevoel dat deze zaak opvallende overeenkomsten vertoont met een van haar recente vermissingszaken…

ISBN: 9789460684609 – Paperback – 448 blz – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Marmer

http://www.uitgeverijmarmer.nl/boek/thrillers/het-spoor-van-de-doden/