Recensie: Komt een kat bij de dierendokter -Maarten Jagermeester

on

Maarten Jagermeester is dierenarts en auteur. De belevenissen met de dieren en hun baasjes in zijn praktijk inspireerden hem om te beginnen schrijven. In 1987 verscheen zijn eerste boek ‘De belevenissen van een dierenarts’. Intussen heeft hij al meer dan 30 boeken geschreven waarin dieren een centrale rol spelen. Ook werkte hij mee aan tv- en radioprogramma’s en had 32 jaar een vaste rubriek in het populaire hondenblad ‘Woef’. 

Vandaag runt hij nog altijd zijn dierenartsenpraktijk in Herentals en geeft lezingen over het hele land. Vorig jaar verscheen zijn boek ‘Komt een hond bij de dierendokter’, waarin hij de beste verhalen over honden bundelde die hij beleefde in zijn praktijk. Nu ligt met ‘Komt een kat bij de dierendokter’ zijn nieuwste boek in de winkel, een boek dat gewijd is aan de nummer twee van de huisdieren.

Als kind voelde Maarten Jagermeester al een grote verbondenheid met katten. Geregeld adopteerde hij zieke of gewonde katten uit de buurt, die nood hadden aan verzorging. Zijn bezorgdheid om deze katten leverde hem later de naam ‘de kattendokter’ op. Ook zijn vrouw Tina en zijn drie dochters zijn besmet met het kattenvirus. 

Het is niet het eerste kattenboek van Maarten Jagermeester. Al eerder schreef hij jeugdboeken, waaronder ‘Het Kattenmoedertje’, dat bekroond werd door de Kinderjury van Berlicum.

In ‘Komt een kat bij de dierendokter’ bundelt Maarten Jagermeester  28 straffe, hartverwarmende, leuke, hilarische en spectaculaire avonturen die hij tijdens zijn carrière heeft meegemaakt met katten en hun baasjes. We maken kennis met katten en poezen van verschillende soorten. Of het nu een zwerfkat, huiskat, raskat of kampioen kat is, ze zijn allen even welkom bij Maarten Jagermeester. Met veel passie omringt hij iedere patiënt met de beste zorgen. Een zieke kat, een bevalling, castratie of een kat bevrijden uit een hachelijke positie, Maarten doet het met evenveel liefde.

Maar een dierenarts is niet alleen een redder van dieren in nood, maar ook psycholoog, vriend en redder van hun baasjes. In zijn carrière had hij soms meer last met de baasjes dan met zijn patiënten. Want wie denkt dat het leven van een dierenarts saai is, heeft het goed mis. Met Jagermeester in de buurt valt er altijd wat te beleven.

Geniet vanuit je luie stoel van de avonturen van Maarten en zijn patiënten. Want sommige van zijn patiënten zijn  geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Niet alleen lieve, maar ook tirannieke, ontsnappende, stelende en krolse katten en zelfs een testamentaire kat passeren de revue.

De lezer kan genieten van vele avonturen, o.a. het verhaal van Superkat (een kater zonder ballen), het blaasdieet van Moortje, de anekdote van de heilige Birmaan, het verhaal van de kattenvanger van Herentals, Lulu, het muzikale poesje en het verhaal van een poes mét ballen.

Niet alleen patientenverhalen komen aan bod, maar de lezer krijgt ook een inkijk in het privéleven van de dierenarts. We maken kennis met zijn vrouw Tina, zijn drie dochters: Kristi, Jasmine en Manon en zijn inwonende vader en gepensioneerd veearts. Zijn vader en dochter Jasmine delen dezelfde passie en vergezellen Maarten soms op huisbezoek. En de huisbezoeken zijn soms ook spannend. Zo riep de politie zijn hulp in bij een aanklacht van illegale abortus en raakte hij zelfs betrokken bij een diefstal.

Deze bundeling vrolijke, hilarische en warme verhalen is geschreven door een man met een hart van goud voor katten, maar ook voor hun baasjes. Maarten is een echte meesterverteller. Hij vertelt de verhalen met veel humor, maar ook met veel respect.

Geniet van de echte verhalen uit het leven van een dierenarts en maak kennis met o.a. Grandiosa, Casanova, Cleopatra, femme fatale en hun baasjes. Want deze laatste kunnen lief, maar ook nijdig en  onvoorspelbaar zijn, net zoals hun huisdier.

En wat hebben Nicole en Hugo en Laura Lynn met deze verhalen te maken? En wat is het verband tussen een man, een kat en een thesis?  Om dit te ontdekken moet je dit boek lezen…

‘Komt een kat bij de dierendokter’, een boek vol kattenverhalen, is puur genieten. Of je nu houdt van katten of niet, Maarten Jagermeester  brengt de grootste zuurpruim aan het lachen!

ISBN: 9789089249432 – Paperback – 334 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet – Ook verkrijgbaar als e-book

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/komt-een-kat-bij-de-dierendokter