Urbanus 194 – De verloren Vijs – Linthout en Urbanus

on

Met ‘De Verloren vijs’ is het 194ste stripalbum van het duo Urbanus en Willy Linthout verschenen. Een album waarin naast Urbanus en zijn ouders ook de boezemvrienden Peter en Pol, de agenten René en Modest en verschillende inwoners van Tollembeek die een vijs kwijt zijn, een hoofdrol in spelen.

Tijdens de veiling van de spullen van de failliet verklaarde boerken De Ceuteleire,maakt Urbanus kennis met Peter en Pol Pladijs, twee straffe uitvinders en handelaars in oud ijzer. Urbanus is jaloers op de twee vrienden en koopt van hen een graafmachine. Met behulp van een grote elektromagneet steelt hij hun oud ijzer. Daarmee hoopt hij robots te kunnen maken en zo Pol en Peter te overtreffen.

Maar wanneer elke Tollembekenaar door de magneet een vijs verliest, loopt de situatie uit de hand. De mensen zijn nu veranderd in zombies.. 

Urbanus zit voor de zoveelste keer in de problemen, alleen zijn moeder is nog gelukkig met de robot die Urbanus in elkaar gestoken heeft. Haar huishoudelijk werk is nog nooit zo gemakkelijk geweest…

‘De verloren Vijs’ is opnieuw een knotsgek stripalbum rond de bekendste inwoner van Tollembeek. Absurde situaties en een flinke dosis humor zijn de hoofdingrediënten van deze stripreeks, in dit 194ste album is dat niet anders.

Het is bewonderenswaardig hoe Urbanus en Willy Linthout steeds opnieuw hun fans weten te verrassen met een origineel verhaal. Aan het eind van het verhaal lezen we dat er nog zes albums zullen verschijnen, zou dit dan werkelijk het einde betekenen voor deze populaire stripreeks? Afwachten is de boodschap!

ISBN: 9789002271724 – Paperback – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook verkrijgbaar als digitale strip