F.C. De Kampioenen 113 – Terug naar Splotsj – Hec Leemans

on

De Kampioenen spelen in stadion van Spltsj een vriendenmatch tegen de nationale ploeg van Matrakstan. De president en de vicepresident van het land zijn in het stadion aanwezig en ook Boma en de spelersvouwen van de Kampioenen kijken reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Voor de aftap wordt Bella, de heilige geit en de nationale mascotte van het land, voorgesteld aan de enthousiaste menigte.

Maar dan wordt Bella ontvoerd met een helikopter. Boma wordt beschuldigd van ontvoering en hij wordt opgesloten in het presidentieel paleis.

Eros Errolflinius, de kapitein van de nationale ploeg, is ervan overtuigd dat Balthazar Boma onschuldig is en gaat, samen met de Kampioenen, naar het paleis. Maar daar worden ook onze vrienden als medeplichtigen door de president in de cel gestopt. Eros belooft aan de president de heilige geit te zullen opsporen, in ruil voor de vrijlating van zijn vrienden. Hij krijgt daarbij de hulp van Mark Vertongen en van Svetlana, de hoedster van Bella, en haar zus Ludmilla.

Dit is het begin van een spannende en gevaarlijke zoektocht naar de heilige geit. Zal Mark Vertongen en de drie anderen de mascotte van het land terugvinden of steekt de vicepresident daar een stokje voor?

In dit 113de album uit de reeks van F.C. De Kampioenen brengen onze vrienden opnieuw een bezoek aan Splosj, de stad in Matrakstan. Spanning, avontuur en uiteraard veel humor verzekerd in dit gloednieuw stripalbum. Het scenario werd geschreven door de Franse stripauteur François Corteggiani en ook striptekenaar Tom Bouden werkte mee aan het album.

ISBN: 9789002271847 – Paperback – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook verkrijgbaar als digitale strip