Boek in de kijker: Het dubbelleven van Arsène Lupin – Maurice Leblanc

on

Maurice Leblanc (Rouen, 1864 – Perpignan, 1941) was een Franse schrijver van romans en korte verhalen. Hij werd bekend met de verhalen over gentleman inbreker Arsène Lupin.

Leblanc schreef zijn eerste verhaal over Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je sais tout. Lupin was het Franse antwoord op Sherlock Holmes en onmiddellijk een groot succes. Een nieuwe held was geboren. Maar liefst 21 boeken volgden. Arsène Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d’honneur.

Het verhaal

Arsène Lupin, beschuldigd van moord, leidt het politieonderzoek om zichzelf te zuiveren door de echte moordenaar te vinden. Welke mysterieuze onderneming brengt Rudolf Kesselbach, de buitengewoon rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning, naar Parijs? Wat betekent dat nummer, 813, op een doos die hij in zijn bezit heeft?

Dit zijn enkele van de vragen waar de politie – in dit geval een zekere Lenormand, hoofd van de Sûreté – onderzoek naar doet als de meedogenloze baron Altenheim en de gentleman-inbreker Arsène Lupin met elkaar in botsing komen. En als er een moord wordt gepleegd, zal Lupin de onzichtbare huurmoordenaar moeten ontmaskeren die hem de verantwoordelijkheid voor zijn misdaden in de schoenen wil schuiven.

ISBN 9789492068637 – Paperback – 232 blz – Prijs: € 19,00 – Uitgeverij: Uitgeverij Oevers – Ook verkrijgbaar als ebook

http://www.uitgeverijoevers.nl/maurice-leblanc-het-dubbelleven-van-arsene-lupin/