Recensie: Ongehoord – Pascale Petralia

Pascale Petralia (1974) is regisseur en artistieke coach. Ze was jaren actief in binnen- en buitenland. In 2019 besloot Pascale een punt te zetten achter haar theatercarrière en zich toe te leggen op het schrijven. Met ‘Ongehoord’ heeft ze een ijzersterke debuutroman afgeleverd.

Het verhaal

Sandra Paresi geeft toneelles voor pubers en jongvolwassenen in een klein Vlaams dorp. Daarnaast geeft ze les in een andere school en reist veel naar het buitenland voor haar theaterprojecten. Ze leert met Thomas de liefde van haar leven kennen en het koppel gaat snel samenwonen, koopt een huis en trouwt twee maanden later.

Een van haar leerlingen op de toneelschool is Evy, een 14-jarig meisje dat bij haar grootmoeder woont. Wanneer deze laatste in het ziekenhuis terecht komt, man Evy logeren bij Sandra en Thomas, al heeft Thomas niet graag dat het meisje in zijn huis logeert.

De jaren gaan voorbij en Evy stuurt meer en meer berichten naar Sandra. Evy brengt met haar leugens Sandra in een emotionele hel. Ze geen nee zeggen tegen Evy en kan op weinig begrip rekenen van haar omgeving. Onwetendheid en machogedrag duwen haar de dieperik in…

ONGEHOORD

1. schandelijk, zo erg dat niemand ooit van zoiets gehoord heeft.

2. zonder gehoor of aangehoord te zijn.

3. nooit eerder van gehoord, nooit eerder gezien

‘Ongehoord’ is een sterke psychologische roman van Pascale Petralia, met een beklijvend verhaal dat boeit van begin tot einde. De personages zijn zodanig beschreven alsof ze van vlees en bloed zijn, je leeft als lezer zo mee met Sandra, die altijd wil helpen en het steeds goed bedoeld. Deze beangstigend realistische thriller zet aan tot nadenken over stalking, en toont aan wat de gevolgen van emotioneel misbruik zijn. 

Petralia heeft met ’Ongehoord’ haar debuut niet gemist, wie graag een spannende roman leest, kan ik dit boek absoluut aanraden!

ISBN:9789401477734 – Paperback – 288 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Lannoo – Ook verkrijgbaar als e-book

https://www.lannoo.be/nl/ongehoord-0