Jommeke 305 – Het verdwenen hoefijzer – Jef Nys

on

In Dendermonde is de Ros Beiaardommegang uitgesteld naar 29 mei 2022, maar gelukkig beleeft Jommeke deze zomer wel een avontuur met de Vier Heemskinderen. Want album nummer 305 ‘Het verdwenen hoefijzer’ speelt zich volledig af in de Oost-Vlaamse stad Dendermonde.

Het verhaal begint wanneer een archeologisch team in Dendermonde een enorm gouden hoefijzer opgraaft. Ook worden er drie molenstenen gevonden en er wordt direct een link gelegd naar het beroemde Ros Beiaard. De burgemeester is in de wolken en wil een tentoonstelling organiseren rond het gouden hoefijzer.

Jommeke en Filiberke horen het nieuws uit Dendermonde en trekken naar de mooie stad om de vondst te bewonderen. Maar ook Anatool is het nieuws ter ore gekomen. Gewapend met een metaaldetector trekt hij naar de vindplaats in de hoop de overige drie hoefijzers te vinden. Maar hij is niet de enige die het op de waardevolle schat heeft gemunt…

‘Het verdwenen hoefijzer’ is een leuk en leerrijk stripalbum. Gerd Van Loock zorgde voor het scenario en de tekeningen, LaGrafica voor de inkleuring en lettering van dit 305de album uit de reeks.

Het verhaal leert ons meer over de geschiedenis van Dendermonde en de tienjaarlijkse, middeleeuwse ommegang, die door de gekende coronamaatregelen dit jaar niet kan uitgaan. Gelukkig zijn er Jommeke en zijn vrienden, zij beleven een spannend avontuur in Dendermonde en maken de lezers al warm om volgend jaar een kijkje te komen nemen naar de bekende Ros Beiaardommegang.

En voor wie niet kan wachten op de ommegang is er deze zomer een avontuurlijke zoektochtwandeling in Dendermonde. Ga samen met Jommeke en zijn vrienden op zoek naar het verdwenen hoefijzer en ontdek de stad Dendermonde. Ontmasker de dader en win leuke prijzen!

Meer info op

https://contest.standaarduitgeverij.be/quiz/919633_668/JOMMEKE-IN-DENDERMONDE-HET-VERDWENEN-HOEFIJZER.html

ISBN: 9789462107892 – Paperback – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook verkrijgbaar als digitale strip