Boek in de kijker: Het grote boek over dieren – Anne-Sophie Baumann & Eléonore Della Malva

on

‘Het grote boek over dieren’ is letterlijk een groot boek (33,5cmx25,5cm) voor kinderen vanaf 6 jaar waarin de Franse auteur Anne-Sophie Baumann en dierenarts Claude Guintard een antwoord geven op vragen zoals Hoe kunnen dieren overleven op het land, in het water en in de lucht? Hoe zien ze? Hoe eten ze? En hoe horen en ruiken ze?

Dit boek bevat talrijke weetjes over de zoogdieren – zoals wij – waar er niet zo heel veel van zijn, over de ontelbare soorten insecten, vogels, vissen, slangen, spinnen, wormen…

Ontdek hoe ze leven en hoe ze de wereld ervaren met hun vijf zintuigen, en soms op nog andere manieren!  Deze uitleg over de dieren is op kindermaat geschreven en de mooie, gedetailleerde tekeningen van Eléonore Della Malva zetten alle eigenschappen van de dieren in de kijker.

Dankzij de meer dan 50 bewegende elementen, flapjes en pop-ups kom je alles te weten over de dieren. Breek eieren open om embryo’s te onderzoeken, observeer de levenscyclus van een vlinder, bekijk het skelet van een walvis. Je kunt zien als een bij of een arend, snuffelen als een springspitsmuis of kijken in de muil van een wolf. Gewoonweg adembenemend!

‘Het grote boek over dieren’ is stevig kartonboek over diverse dieren, gaande van een kat, een paard, een bij, een spin tot een witte haai, een vlieg en een albatros. Het prachtige boek is ingedeeld in negen onderwerpen en staat boordevol interessante weetjes. Ideaal om je (klein)kinderen wegwijs te maken in het dierenrijk.

In dezelfde reeks is het boek ‘Het grote boek over de aarde’ verschenen. (Zie HIER onze recensie over dit boek)

Het grote boek over dieren – ISBN 9789002272844 – Hardcover – 18 blz – Vanaf 6 jaar – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok