In de kijker: Nijntje Schrijfkoffer

on

Met ‘Nijntje Schrijfkoffer’ maken kleuters spelenderwijs kennis met de vormen die aan de basis liggen van de letters van ons alfabet. Nijntje nodigt de kinderen uit om figuurtjes met de bijhorende uitwisbare stift over te trekken en na te tekenen. 

Met de uitwisbare schrijfkaarten kunnen kinderen eindeloos oefenen met het schrijven van rondjes, strepen en krullen. Deze schrijfbewegingen zijn gebaseerd op de vormen van letters en zijn de noodzakelijke eerste stappen naar écht schrijven. Tevens is het een goede oefening van de fijne motoriek, de oog-handcoördinatie en van een goede pengreep. Want een goede pengreep is een belangrijke voorwaarde om te kunnen schrijven.

‘Nijntje Schrijfkoffer’ bevat 32 leuke, uitwisbare schrijfkaarten waarop stippellijnen de kinderen de weg wijzen om een figuurtje over te trekken. En hierbij geldt ook het spreekwoord: oefening baart kunst!

Deze leuke schrijfkoffer is afgestemd op wat er voorschools en in de kleuterklassen op school gebeurt op gebied van lezen en schrijven. Omdat het de eerste stappen zijn naar het echte schrijven, is de schrijfkoffer bedoeld voor jongens en meisjes van 3 tot 5 jaar.

Tip: geef je kind behalve deze kaarten, ook grote vellen papier en kleurpotloden. Mogen experimenteren met kleuren, vormen en bewegingen is een belangrijke basis om later goed te leren schrijven.

 ‘Nijntje Schrijfkoffer’ staat garant voor uren speelplezier voor je (klein)kind en wie er niet genoeg van krijgt: op zwijsen.nl/leerspellen vind je nog meer leuke spellen!

Nijntje Schrijfkoffer – ISBN 9789048741236 – Leeftijd: 3 tot 5 jaar – Prijs: € 14,99 – Uitgeverij: Zwijsen