In de kijker: Mijn eerste oefenkoffertje 5+

on

‘Mijn eerste oefenkoffertje 5+’ is een leuk koffertje met tal van leuke opdrachten voor kinderen vanaf 5 jaar. Het koffertje is ingedeeld in vier delen: schrijfspelletjes, schrijfoefeningen, telspelletjes en rekenoefeningen.

In schrijfspelletjes moet er eerst met het potlood over de stippellijnen gegaan worden, om zo de handeling van het schrijven in de vingers te krijgen. Daarna kunnen de kleuters de letters op de schrijflijn schrijven.

Het schrijven gaat in het hoofdstukje schrijfoefeningen verder, nu moeten er naast letters ook woordjes geschreven worden. Eens dat goed lukt, kan er verder gegaan worden met zinnen te schrijven. Kijk naar de plaatjes en schrijf bij elk plaatje de juiste zin.

Ook rekenen komt aan bod in het leuke oefenkoffertje. In telspelletjes leert uw zoon of dochter spelenderwijs rekenen. Want dankzij de leuke oefeningen en de mooie tekeningen wordt rekenen echt leuk. Stap voor stap, van gemakkelijk naar moeilijker, leren de kinderen niet alleen tellen, maar ook de cijfers schrijven.

In het laatste hoofdstukje rekenoefeningen gaan de oefeningen verder. Het niveau ligt opnieuw wat hoger en er moeten getallen tot 20 worden opgeteld en afgetrokken. Hoeveel appels moeten er in de mand? Hoeveel agenten en fietsen tel jij? En verbind elke som met de juiste uitkomst….Steeds opnieuw leuke opdrachten, rekenen was nog nooit zo leuk!

‘Mijn eerste oefenkoffertje 5+’ is echt de moeite waard, uw kleuter leert schrijven en rekenen dankzij de kleurplaten, de zoek- en tekenopdrachten en de vele spelletjes. Ook leuk zijn de 120 stickers die als beloning kunnen gegeven worden. Met dit oefenkoffertje is uw kleuter goed voorbereid om naar de lagere school te vertrekken!

Bij Ballon, een imprint van Standaard Uitgeverij, is er tevens ‘Mijn eerste oefenkoffertje 3+’ verschenen.

ISBN: 9789403223933- 80 blz – Leeftijd: vanaf 5 jaar – Prijs: € 9,99 – Uitgeverij: Ballon Media