Boek in de kijker: De Coureur – Paul van Hooff

on

Journalist Paul van Hooff (1964) schreef onder andere voor de KRO, Haagse Post, Nieuwe Revu, Alert en de GPD-bladen. Paul maakte als schrijver en avonturier naam met de door lezers en media bejubelde reisboeken ‘Man in het zadel’ en ‘Van hier tot Tokio’. Met ‘De coureur’ debuteert hij als romanschrijver.

Het verhaal

Vik Hofstede uit Amsterdam zijn leven bestaat uitsluitend uit motorrijden. Met zijn Red Sparrow team werkt hij keihard aan zijn professionele carrière, die door een dispuut plots eindigt. Sponsors haken een voor een af, wat het einde van het team betekent.

Zoekend naar een nieuw evenwicht krijgt Vik nog een klap te verwerken: zijn vader heeft niet lang meer te leven. Als laatste wens zou hij graag de uiterst zeldzame Vincent Black Shadow in handen krijgen, tot 1969 in bezit van dichter en motorfanaat Jan Hanlo. Natuurlijk begeert hij dit object niet zonder reden…

Samen met zijn nieuwe liefde onderneemt Vik de zoektocht voor zijn vader, die hen onder meer naar Limburg, Friesland en Argentinië brengt. Lukt het hem om de Black Shadow te bemachtigen voordat zijn vader overlijdt? En wat is diens verhaal bij deze legendarische motor? Opnieuw is de coureur verwikkeld in een onverbiddelijke strijd tegen de klok, maar deze keer terug in de tijd…

‘De Coureur’ is een uitstekend geschreven roman, je hoeft helemaal geen motorfan te zijn om te genieten van deze zeer beeldend en geschreven roman. Paul van Hooff heeft een boek geschreven dat zowel spannend, avontuurlijk als emotioneel is. 

ISBN: 9789493095571 – Paperback – 272 blz – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Brandt

https://uitgeverijbrandt.nl/item/de-coureur