Recensie: De beller op lijn vier – J.D. Barker

on

De Amerikaanse auteur J.D. Barker (1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2012 schreef hij zijn eerste roman ‘Forsaken’, die een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De nabestaanden van Dracula-auteur Bram Stoker waren dusdanig van het boek onder de indruk, dat ze Barker vroegen als coauteur voor het langverwachte Dracula-prequel.

Barker brak internationaal door met ‘Horen, zien, zwijgen’, het eerste deel in de bestsellertrilogie over rechercheur Sam Porter. Nadien volgden ‘Het vijfde meisje’ en ‘Vergeef me’. Verder schreef hij met James Patterson de thriller ‘De Kustmoorden’. Met ‘De beller op lijn vier’ is er bij uitgeverij Boekerij opnieuw een razend spannende thriller verschenen van deze succesauteur.

Het verhaal

Jordan Briggs is een bekende radiopresentator in New York. Ze heeft met ‘Overdrive with Jordan Briggs’ haar eigen radioprogramma waarin ze dagelijks haar ongezouten mening deelt met meer dan vijf miljoen luisteraars. Dit vaak tot ongenoegen en frustraties van haar manager.

Op een dag spreekt ze met een zekere Bernie, die haar opbelt tijdens de uitzending. Bernie wil op de radio live een spelletje met haar spelen. Ze moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel.

Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen. De ontploffingen en de daarbij horende slachtoffers zorgen ervoor dat er paniek uitbreekt in 49th street, die herschapen wordt tot een heus oorlogsgebied. 

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken, hangt Bernie weer aan de lijn. Hij wil afrekenen met gebeurtenissen uit het verleden, waarvoor Jordan verantwoordelijk zou zijn. Bernie is een echte psychopaat die voor niets terugdeinst en stelt Briggs opnieuw voor een keuze. Ook haar eigen kind wordt betrokken bij dit gruwelijk spel…

De politie start samen met de FBI een klopjacht naar deze onbekende sadist. Alles wordt live op de radio uitgezonden en de miljoenen luisteraars zijn getuige van dit gruwelijk spel. Het is een race tegen de klok om deze moordenaar op te pakken, voor er nog meer dodelijke slachtoffers vallen…

‘De beller op lijn vier’ is een spannende thriller waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Het verhaal is ingedeeld in 86 korte hoofdstukken, die allen eindigen met een cliffhanger, zo spannend dat je wel moet verder lezen. 

J.D. Barker heeft ook deze thriller geschreven in zijn gekende, vlotte schrijfstijl. ‘De beller op lijn vier’ bevat een fantastisch verhaal geschreven, met de nodige spanning en onverwachte wendingen, vol actie, gruwelijke moorden en mysterie, waarin op het einde de puzzelstukjes mooi in elkaar vallen.

Als lezer wordt je zo meegezogen in het verhaal, dat je vergeet dat het fictie is en je meeleeft met Jordan Briggs. Dit boek is een meesterstuk dat op geen enkel moment verveelt. Voor wie van spannende thrillers houdt, is dit een absolute aanrader!

ISBN: 9789022592816 – Paperback – 400 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Boekerij – Ook verschenen als e-book en luisterboek

https://www.boekerij.nl/producten/de-beller-op-lijn-vier-9789022592816