DVD in de kijker: Adieu les cons – Albert Dupontel

on

Bij Cinéart is de Franse film ‘Adieu les cons’ op DVD verschenen. ‘Adieu les cons’ is een komisch drama van regisseur Albert Dupontel. De hoofdrol is voor Virginie Efira (Benetta, Dix Pour Cent), die schittert als Suze Trappet, een veertiger die op zoek gaat naar haar zoon.

Want als 15-jarige heeft Suze onder dwang van haar ouders haar baby moeten afstaan bij de geboorte. Ze heeft een zeldzame ziekte en heeft van de dokter vernomen dat ze niet lang meer te leven heeft.

Suze start haar zoektocht naar haar zoon, maar stuit op onvermijdelijke bureaucratie. Toevallig komt ze in contact met Jean-Babtiste Cuchas (Albert Dupontel), een IT-beveiliger die kampt met een burn-out, en met Serge Blin (Nicolas Marié), een blinde archivaris.

Samen starten ze een zoektocht naar de zoon van Suze, maar dat blijkt veel moeilijker te gaan dan dat ze dacht. Het wordt een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht, voorzien van de nodige tragedie en humor….

‘Adieu les cons’ is een uitstekende film die maar liefst zeven Césars won, waaronder die voor beste film, beste regie en beste scenario. Het is een pracht van een komisch drama, met een verhaal dat zo uit het leven gegrepen kan zijn, voorzien van een vleugje humor.

In Frankrijk is deze film van Albert Dupontel een groot succes, dankzij Cinéart is deze geweldige film ook op DVD beschikbaar.

Technische gegevens DVD

EAN: 5051083170345

Regisseur: Albert Dupontel

Acteurs: o.a. Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié 

Duur: 98 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

Adieu les cons’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD