Strip in de kijker: Jommeke 306: Rubberman – Jef Nys

on

‘Rubberman’ is het 306de album uit de populaire stripreeks rond Jommeke. Het scenario is van Edwin Wouters, de tekeningen zijn van de hand van Philippe Delzenne.

Het verhaal begint wanneer Jommeke en Filiberke naar professor Gobelijn gaan. Die heeft het bezoek van professor Ka Oetsjoek en zijn assistente Ella Stick.

Gobelijn en Oetsjoek hebben een nieuwe uitvinding bedacht. Professor Ka Oetsjoek had in een oud wetenschappelijk tijdschrift een artikel gelezen over reusachtige rubberbomen uit het Amazonewoud. Oetsjoek reisde naar het Amazonewoud en bracht sap van een boom mee naar huis. Het sap is zeer veerkrachtig en elastisch, het is een soort rubber waarvan de twee professoren superverende schoenzolen gemaakt hebben.

Jommeke en zijn vrienden dienen als testpubliek en maken dolle pret in de tuin van de professor. Maar de uitvinding moet geheim blijven, want als er teveel bomen zouden sneuvelen zal het Amazonewoud, dat al bedreigd was, helemaal verloren zijn.

En het duurt niet lang alvorens er een kaper op de kust verschijnt. Het is Staf Beumans, die de plannen van deze uitvinding wil stelen en voor veel geld wil doorverkopen aan een Amerikaanse schoenenproducent…

‘Rubberman’ is een spannend en avontuurlijk stripverhaal, met aandacht voor de natuur en meer bepaald voor het Amazonewoud. Of onze vrienden de bandieten kunnen uitschakelen en op wie Flip deze keer verliefd is, lees je in dit nieuwste verhaal rond het jongetje met het strooien dakje!

ISBN: 9789462107960 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook verkrijgbaar als digitale strip