Recensie: Anaïs Nin – Op een zee van leugens – Léonie Bischof

on

‘Anaïs Nin – Op een zee van leugens’ is het eerste beeldverhaal van de Zwitserse stripauteur Léonie Bischoff dat in het Nederlands verschijnt. Bischoff is een van de stichters van het Atelier Mille in Brussel, waar ze sinds 2011 werkt en verschillende albums maakte. 

Ze heeft voor de Franstalige markt al een aardige CV opgebouwd. In 2020 verscheen  ‘Anaïs Nin – Op een zee van leugens’, een striproman over Anaïs Nin, de Frans-Cubaanse schrijfster die bekend staat om haar dagboeken en haar erotische schrijfsels.

Het verhaal

Anaïs Nin groeide op in New York en woont met haar man Hugo Guiler in een voorstad van Parijs. Hugo is bankier en Anaïs houdt helemaal niet van de chique feestjes met de andere bankiers. Ze is op zoek naar haar plek in een samenleving waar vrouwen steevast de tweede viool spelen.

Anaïs Nin schrijft al van kinds af in haar dagboek. Haar dagboek is haar medicijn, haar gezel, haar dubbelganger, waarin ze haar complexe gevoelens kan verkennen en de sensualiteit kan beleven die in haar broeit. Nu wil ze schrijfster worden en een roman schrijven.

En dan ontmoet ze Henry Miller, een openbaring die de aanzet blijkt voor grootse veranderingen…

‘Anaïs Nin – Op een zee van leugens’ is een pracht van een graphic novel van Léonie Bischoff. De tekeningen stralen de sfeer uit van de jaren 30. De stripauteur weet perfect de gedachten, gevoelens van Anaïs weer te geven in dit boek. 

‘Anaïs Nin – Op een zee van leugens’ bevat een verhaal dat vlot leest en boeit van begin tot einde. Deze oorspronkelijk in het Frans geschreven graphic novel won de publieksprijs op het stripfestival van Angoulême in 2021. Een terechte bekroning voor dit pareltje!

ISBN: 9789030377337 – Hardback – 192 blz – Prijs: € 32,95 – Uitgeverij: Casterman

Illustraties: Casterman Uitgeverij