Recensie: 365 dagen & 365 dagen later – Blanka Lipinska

on

Ben je Netflix abonnee en liefhebber van Fifty Shades of Grey? Dan zal de film ‘365 Days’ je zeker niet ontgaan zijn. ‘365 Days’ is een van de succesvolste Netflix Films van 2020 en stond wereldwijd 10 dagen op 1, de op één na hoogste score in de geschiedenis van het platform. De vertaalrechten werden aan 25 landen verkocht.

De film is gebaseerd op het gelijknamig boek -het eerste deel van de 365 dagen trilogie- van auteur Blanka Lipinska. De Poolse auteur is met meer dan 1,5 miljoen verkochte boeken een van de populairste auteurs en invloedrijkste sterkste vrouwen van Polen. Forbes Women rekende haar onder de sterkste vrouwelijke merken ter wereld.

Dankzij uitgeverij Boekerij kunnen de Vlaamse en Nederlandse lezers genieten van deze stomende trilogie. Enkele maanden geleden verscheen het eerste deel ‘365 Dagen’ en recent ligt het tweede deel  ‘365 Dagen Later’ in de winkelrekken.

In ‘365 Dagen’ maken we kennis met Don Massimo Torricelli, een gevreesde leider van een van de machtigste maffiafamilies van Sicilië. Bij een dramatisch uit de hand lopende deal wordt hij neergeschoten. In een bijna-dood ervaring ziet hij het gezicht van een mooie vrouw voor zich en raakt geobsedeerd door haar. Na zijn herstel zoekt hij jarenlang de vrouw uit zijn visioen. Tevergeefs. Maar na vijf lange jaren zoeken ziet hij plots de vrouw uit zijn dromen. Hij moet haar hebben, tegen elke prijs…

Als de Poolse Laura Biel met haar saaie vriend Martin op vakantie naar Sicilië vertrekt om haar negenentwintigste verjaardag te vieren, weet ze niet dat deze reis haar leven zal veranderen. Op een middag maken Martin en Laura ruzie en stormt Laura het hotel uit. Het laatste wat ze zich herinnert, is een paar koplampen in het duister. De volgende dag wordt ze wakker in een prachtig landhuis met een zeer aantrekkelijke maar heel gevaarlijke man, genaamd Massimo.

De dominante Massimo geeft Laura 365 dagen om verliefd op hem te worden. Als ze na een jaar nog niet van hem houdt, zal hij haar laten gaan. Maar Laura is niet van plan zich zomaar over te geven…

In het tweede deel van deze trilogie ‘365 dagen later’ zijn we een paar maanden verder in het leven van Don Massimo en Laura Biel. Uiteindelijk is Massimo in zijn opzet geslaagd en Laura leidt een sprookjesleven in Sicilië. 

Massimo heeft haar ten huwelijk gevraagd. Er is een grote bruiloft gepland en Massimo draagt haar op handen, zeker nu Laura zwanger is. Voor Massimo is de toekomst verzekerd, want hij kijkt uit zijn kleine opvolger. Alles loopt perfect. Maar getrouwd zijn met de gevaarlijkste man van Sicilië is niet zonder gevaren. Want iedere concurrent van Massimo kent zijn zwakke plek…

Na de ‘Vijftig Tinten’ trilogie is de erotische roman erg populair geworden. Dit genre is niet voor iedere lezer weggelegd. Hou je van erotische roman à la E.L. James, Maya Banks en Anna Todd? Dan zul je ongetwijfeld smullen van deze controversiële ‘365 Dagen’  trilogie van Blanka Lipinska.

Blanka laat je binnenkijken in de wereld van de maffia en neemt je mee naar verschillende locaties. Door haar vlotte en beeldende schrijfstijl is het alsof je als lezer alles meebeleefd vanop de eerste rij.

In het erotische genre moet je geen verhaal met veel diepgang verwachten. Hiervoor staan de lezers niet te wachten. Wel op een goed verhaal met veel liefde en romantiek en vooral stomende seksscènes met rijke, knappe mannen en sexy vrouwen. Daarin is Blanka Lipinska met verve in geslaagd. Om het allemaal nog spannender te maken voegde ze er nog een dominante en gevaarlijke maffiabaas en een aantal slechteriken toe.

Deze trilogie rond een knappe, rijke, dominante maffiabaas Massimo en de sexy, vurige Poolse Laura is nog stouter dan Vijftig Tinten. Niet alleen hun hevige karakters, maar ook de stomende erotische scènes zorgen voor vuurwerk en zal vele lezers rode oortjes bezorgen.

Deze twee romans over liefde, wraak, stomende seks en vriendschap zijn heerlijke leesvoer.

Alle delen van deze trilogie zijn los te lezen van elkaar, maar als je alles wil weten van de personages is het natuurlijk fijner dat je ze allemaal leest. Kortom een ontspannend verhaal met veel erotische spanning, en sensationele wendingen, waarbij je niet moet nadenken.

Het slotstuk van deze trilogie verschijnt in 2022. Nog even wachten om te weten hoe alles afloopt. Ik ben alvast benieuwd…

365 dagen – ISBN: 9789022592830 – Paperback – 320 blz – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Boekerij – Ook verschenen als e-book

https://www.boekerij.nl/producten/365-dagen-9789022592830

365 dagen later – ISBN: 9789022592823 – Paperback – 352 blz – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Boekerij – Ook verschenen als e-book

https://www.boekerij.nl/producten/365-dagen-later-9789022592823