Recensie: Octopus droomt van een lief – Lynn Pinsart & Flore Deman

on

‘Octopus droomt van een lief’ van Lynn Pinsart en Illustratrice Flore Demanis is na ‘Koala zit verstopt’ en ‘Giraf wil ook een geluid’ het derde boekje uit de prentenboekenreeks waarin dieren de hoofdrol vertolken.

Het verhaal begint wanneer Octopus verdrietig is. Hij liep een blauwtje en alle drie zijn harten zijn gebroken. Octopus wordt geholpen door Maatje en samen gaan ze op zoek naar een nieuwe metgezel voor hem. Volgens Maatje zijn er genoeg vissen in de zee en er zal vast wel eentje bij zijn die het lief van de wanhopige Octopus zou willen zijn.

Maar helaas…zowel Krab, Oester, Piranha, Kogelvis en de anderen willen om een of andere reden geen relatie met Octopus. Zou hij dan nooit een lief vinden? Of is er toch iemand die Octopus lief heeft?

‘Octopus droomt van een lief’ bevat een leerrijk liefdesverhaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Een verhaal over dromen, verliefd zijn en de moed niet opgeven. De kleurrijke tekeningen in dit (voor)leesboek zijn van illustratrice Flore Deman. Zij  heeft de dieren zeer levendig en adembenemend sfeervol getekend. ‘Octopus droomt van een lief’ is boekje waar je je (klein)kind zeker een plezier mee doet!

Lynn Pinsart (1990) werkt al bijna 10 jaar voor verschillende grote reclamebureaus, waar ze koffie omzet in straffe copy. Als kersverse moeder debuteert ze met de beestige boekenreeks ‘Koala zit verstopt’ en ‘Giraf wil ook een geluid’. Haar verhalen zitten vol dolle dierenweetjes, waanzinnig veel woordliefde en een vleugje kaka-pipi-humor.

Flore Deman (1992) debuteert met de beestige boeken ‘Koala zit verstopt’ en ‘Giraf wil ook een geluid’. Ze illustreert onder meer voor De Morgen, Knack, Charlie magazine en is huisillustrator voor Memento Woordfestival Kortrijk. Haar illustratie The Narcissist haalde in 2020 de prestigieuze shortlist van de World Illustration Awards.

ISBN 978-94-6401-312-2 – Hardcover – Leeftijd: 4+ – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/auteurs-en-illustratoren/flore-deman