Boek in de kijker: Yopa’s groene duikboot – Paul McCartney

on

‘Yopa’s groene duikboot’ is na ‘Hé,Yopa!’ het tweede kinderboek dat geschreven werd door ex-Beatle Paul McCartney. Kathryn Durst zorgde, net als in het eerste boek, voor de illustraties.

Eduard Kapitein sr. (zijn kleinkinderen noemen hem gewoon Yopa) heeft in zijn tuintje een ultrageheime Uitvindingenschuur. De kleinkinderen Loesje, Tom, Em en Bob, die samen de Luitjes vormen, kijken hun ogen uit in de schuur. Wanneer ze een foto van hun grootmoeder Yoma zien, willen ze op avontuur gaan om haar te zoeken. 

Yopa heeft een plannetje: met zijn knalgroene duikboot gaan ze op magische avontuur, op zoek naar Yoma. Yopa en de Luitjes volgen haar muzikale spoor op een fantastische reis rond de wereld en zelfs tot op de diepste bodem van de oceaan. Zullen ze haar vinden?

‘Yopa’s groene duikboot’ is een wondermooi boek met een hartverwarmend verhaal, geschreven door de muzikale legende Sir Paul McCartney. Het boek bevat een leuk verhaal waarbij de kinderen hun fantasie kunnen gebruiken en zelf het avontuur van Yopa en de Luitjes meebeleven.

Zeker vermeldenswaardig zijn de prachtige tekeningen van Kathryn Durst. Zij brengen het verhaal als het ware tot leven.

ISBN 978-90-476-2881-1 – Hardcover – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Pelckmans/ Rubenstein

https://www.pelckmansuitgevers.be/yopa-s-groene-duikboot.html#gref