Recensie: Adams anatomie – Adam Kay

De Brit Adam Kay is een meermaals bekroonde schrijver, komiek en voormalig arts. Van ‘Dit doet een beetje pijn’ zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Het is in bijna 40 talen vertaald en stond langer dan een jaar op de eerste plek van de bestsellerlijst van The Sunday Times.

Met  ‘Adams Anatomie – Het complete (en compleet onsmakelijke) boek over het menselijk lichaam’ heeft Kay een hilarisch boek over het menselijk lichaam geschreven. ‘Adams Anatomie’ is niet alleen een grappig boek voor zowel kinderen als volwassenen, het is tevens een leerrijke, medische gids waarin de auteur antwoord geeft op alle vragen die je over het menselijk lichaam zou kunnen hebben.

‘Adams anatomie’ is ingedeeld in 14 grote hoofdstukken en de auteur gaat geen enkel onderwerp uit de weg. Adam Kay neemt je mee in je lichaam, van orgaan tot orgaan, en geeft antwoord op vragen als Wat is de grootste spier in het lichaam? Hoeveel tijd breng je in je leven door op de WC? en Waarom slaat de dokter met een hamertje op je knie?

Verder kom je alles te weten over o.a. je mond, hersenen, nieren, hartslag en ogen, maar ook over fobieën en zelfs over slijm en scheten! 

Adam Kay weet op een eenvoudige manier elk stukje van het menselijk lichaam te beschrijven en juist daarom spreekt het boek iedereen aan. ‘Adams anatomie’ bevat honderden grappige tekeningen van Henry Paker en na elk hoofdstuk vinden we enkele kwisvragen en stellingen, die waar of onwaar zijn, terug. Achterin het boek bevindt zich het register, handig dat je snel iets wilt opzoeken.

 ‘Adams anatomie’ is een unieke, originele en grappige medische encyclopedie, vol met feiten en weetjes, geschikt voor het ganse gezin. Deze wereldwijde megabestseller is vertaald naar het Nederlands door Angelique Verheijen en is uitgebracht door HarperCollins, een imprint van Uitgeverij HarperCollins Holland.

ISBN: 9789402708455 –  Hardcover – 408 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: HaperCollins

website:https://www.harpercollins.nl/9789402708455/adams-anatomie/