Recensie: Wonderkonijn: Ruzie in Rome – Kim Crabeels & Emma Thyssen

on

‘Ruzie in Rome’ is het eerste deel in de reeks Wonderkonijn van Kim Crabeels, met illustraties van Emma Thyssen.

De hoofdrol in deze stripreeks is voor Fluffi, het konijn van Schatje. Fluffi vindt het niet leuk om steeds in een hok te zitten dat te klein en vies is, en zijn baasje kijkt amper naar hem om.

Wanneer op een dag Schatje het hok vergeet dicht te doen, breekt Fluffi uit en ontmoet hij Buidelrat, een betweterig buideldier met een missie.

Op de rug van Paolo, de valk die reisoperator is van vliegreizen De Valk, vliegt hij naar Rome, op zoek naar zijn eerste wereldwonder. Hij landt aan het Colosseum in Rome, de monumentale arena waar er een hevige strijd losbarst…

Naast ‘Ruzie in Rome’ zijn er nog zes andere delen verschenen. In elke strip in de reeks Wonderkonijn staat een wereldwonder centraal. Vindt Wonderkonijn de zeven Wonderdelen en komt hij erachter wat het achtste wereldwonder is? Ontdek het allemaal in deze slimme zevendelige stripreeks voor avonturiers vanaf 7 jaar.

‘Wonderkonijn: Ruzie in Rome’ is een strip  voor jonge lezers die houden van boeiende weetjes. De stripreeks werd gemaakt door Kim Crabeels en de tekeningen zijn van Emma Thyssen. 

Naast het verhaal bevat deze strip ook allerlei weetjes over konijnen en andere dieren, het wereldwonder, het land en zijn geschiedenis. Zeer interessant én leerrijk. Als afsluiter staat er in het boek een quiz. Tien meerkeuzevragen over het verhaal. Probeer ze op te lossen en misschien ben jij wel zo slim als Buidelrat…

Kim Crabeels fantaseerde vroeger over een wereld vol sprekende dieren. Toen vond men dat apart, vandaag is dat gewoon haar job. Ze geeft tal van lezingen over haar bekroonde en vertaalde boeken en werkt als cultuurprogrammator voor PIEP in Leuven.

Emma Thyssen is zelfstandig illustrator en freelance-ontwerper van kinderboeken, huisstijlen, familieparcours, reis- en restaurantgidsen, kindercollecties en luisterboeken in Antwerpen. Haar werk werd al meermaals bekroond.

ISBN 978-94-6401-331-3 – Paperback – Prijs: € 8,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/wonderkonijn-1-ruzie-in-rome.html#gref