Recensie: Sneeuwrood – Dirk Debeys

on

Bij uitgeverij Pelckmans is met ‘Sneeuwrood’ het thrillerdebuut van de Vlaamse auteur Dirk Debeys verschenen.

Het verhaal

In de Zwitserse Alpen wordt het lichaam van de 59-jarige Belgische zakenman René Dumont dood teruggevonden. Voetstappen in de sneeuw verraden dat hij daar niet alleen was, maar niemand heeft iets gezien.  Alles wijst erop dat het niet gaat om een ongelukkige val, maar dat het slachtoffer naar beneden geduwd werd. Commissaris Serge Ruffieux en de beloftevolle jonge inspecteur Tony Hänggi van de Zwitserse politie worden met deze zaak belast.

Twee dagen later valt er een tweede dode. Op de skipiste van Charmey wordt Karel Essink neergeschoten tijdens het skiën.  Essink en Dumont kenden elkaar goed en werkten beiden in de reclamewereld. Twee Belgen die vermoord worden, voor commissaris Ruffieux kan dit geen toeval zijn. Hij vermoedt dat beide zaken iets met elkaar te maken hebben, maar vindt geen overeenkomst…

Zijn de moorden aan elkaar gelinkt? Waarom gedragen de collega’s van Karel zich zo verdacht? En wie is die mysterieuze jongeman die plots in de Zwitserse bergen opduikt? Heeft hij iets te maken met de dubbele moord?

Met ‘Sneeuwrood’, heeft de Vlaamse auteur Dirk Debeys een uitstekende debuutthriller geschreven. Een boek met een zeer spannend verhaal, dat vlot leest, met geloofwaardige personages en oog voor details.

‘Sneeuwrood’, het bloedstollende debuut van de Vlaamse auteur Dirk Debeys, is een thriller op zeldzame hoogte. 1806 meter om precies te zijn.

‘Sneeuwrood’ is een thriller die, door de wisselende verhaallijnen en flashbacks, boeiend blijft tot de laatste bladzijde. Commissaris Serge Ruffieux probeert als een Zwitserse Hercule Poirot deze zaak op te lossen, al loopt het onderzoek niet van een leien dakje. Het boek eindigt met een razend spannend, bij momenten bloedstollend plot.

Sneeuwrood’ is een must read voor zij die van misdaadthrillers houden

Wat een debuut voor Dirk Debeys! Ik heb met veel plezier dit uitstekend boek gelezen en het smaakt naar meer. Hopelijk volgen nog nog meer spannende verhalen met de ervaren rot Serge Ruffieux en jonge wolf Tony Hänggi van de Zwitserse politie in de hoofdrollen.

ISBN 978-94-6401-232-3 – Paperback – Prijs: € 22,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/sneeuwrood.html#gref