Boek in de kijker: Ik heb een vraag – Wetenschappers over de toekomst – Bart Coenen & Stephanie Dehennin

on

Na het boek ‘Ik heb een vraag – Wetenschappers geven antwoord’ van Bart Coenen uit 2018 is er met ‘Ik heb een vraag – Wetenschappers over de toekomst’ een opvolger verschenen.

‘Ik heb een vraag – wetenschappers over de toekomst’ bundelt een selectie van creatieve, prikkelende en waanzinnige vragen over onze toekomst.

Het zeer interessant boek is ingedeeld in 11 hoofdstukken waarin er vragen uit verschillende domeinen, van aarde tot politiek, van taal tot fysica en van logica tot filosofie, aan bod komen. Elk hoofdstuk bevat tevens een streepje geschiedenis met belangrijke data.

Het boek bevat ruim 200 vragen en de leeftijd van de vragenstellers schommelt tussen de 7 en de 73 jaar. Vragen zoals Kunnen we ooit leven op een andere planeet? Hoe werkt een watertoren? Wat is de meest besmettelijke ziekte? Hebben vissen dorst en Hoeveel zout zit er in de zee? komen aan bod en zijn telkens voorzien van een antwoord van een wetenschapper met kennis ter zake.

In dit tweede boek zijn er verschillende vragen gericht op onze toekomst. Vragen waar je misschien al lang mee zit, maar nooit een antwoord op vond.

Bart Coenen, die naast auteur ook wetenschapscommunicator, coördinator van ikhebeenvraag.be is en voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werkt, heeft met ‘Ik heb een vraag – Wetenschappers over de toekomst’  een leerrijk boek geschreven voor zowel jong als oud. 

De mooie tekeningen zijn van Stephanie Dehennin, zij is naast illustrator ook graphic designer en maakt deel uit van de wetenschapspodcast Nerdland. Stephanie werkt ook voor magazines en publiceerde al geregeld in de VS.

ISBN 978-94-6383-124-6 – Hardcover – 160 blz – Prijs: 20,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/ik-heb-een-vraag.html#gref