Boek in de kijker: Guinness World Records 2022

Bij Uitgeverij De Fontein is met ‘Guinness World Records 2022’ het nieuwste Guinness World Records boek bomvol nieuwe records verschenen. In deze gloednieuwe editie staan meer dan duizend records en fantastische foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders die duurzamer proberen om te gaan met de aarde passeren de revue.

Van de hoogste temperatuur op aarde, de grootste ijskapafname in één dag tot de grootste sculptuur van gerecycleerd plastiek. Naast de records staan er vele tips in het boek om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet.

Verder bevat deze compleet nieuwe editie nog negen hoofdstukken vol met records. In de eregalerij staan er personen in de spotlights. De personen van de eregalerij zijn geselecteerd op basis van zijn of haar unieke, belangrijke bijdrage van het breken van records. Dit jaar zijn dat o.a. Sultan Kösen (langste persoon) en Sir David Attenborough (langste carrière als tv-presentator).

En tussen elk hoofdstuk van dit boek word je als lezer meegenomen op een virtuele rondleiding van negen toplocaties over de hele wereld zoals het Yellowstone National Park, het Louvre en het Royal Tyrrell Museum in Canada.

Jorge Arias Garcia_heeft de grootste verzameling miniatuurauto’s

Het videoteam van Guinness World Records heeft een selectie gemaakt van clips van de meest inspirerende recordhouders van de wereld. Telkens wanneer je dit symbool ziet kan je online een clip bekijken en komen al die records echt tot leven.

Ook dit jaar zijn er weer records bemachtigd door Belgen en Nederlanders, waaronder:

– De hoogste stapel wafels: Francis en Michel De Buck, met een hoogte van 91,5 cm

Zeg je België, dan zeg je natuurlijk wafels! De broers Francis en Michel De Buck hebben in Au Pingouin, hun restaurant in Blankenberge, België, een wafeltoren van 91,5 cm hoog gebakken en gebouwd. Ze hadden zich een beetje laten meeslepen door het testen van hun nieuwe wafelijzer, dus waarom niet meteen een wereldrecord vestigen? Hopelijk hebben ze achteraf ook genoten van de wafels.

– De langste bodybuilders: Olivier Richters (218,3 cm) en Maria Wattel (182,7 cm)

Dat Nederlanders lang zijn is geen geheim. Het is dan ook niet zo heel gek dat de langste mannelijke én vrouwelijke bodybuilders allebei uit Nederland komen. Olivier Richters, ondertussen bekend als The Dutch Giant, is de langste man met een lengte van 218,3 cm, en Maria Wattel is de langste vrouw met 182,7 cm.

– De meeste minidominostenen om laten vallen: Wasilja Peterse, met 3.202 stuks

Dominosteentjes laten vallen – daar zijn de Nederlanders heel erg goed in. Ook in het klein! Dominoartiest Wasilja Peterse had wel 3.202 dominosteentjes van 1 centimeter hoog opgezet en ze weer om te laten vallen. De steentjes zijn zo klein dat ze met een pincet geplaatst moesten worden, en het kostte Wasilja 9 uur om het af te ronden. Hij zei na afloop: ‘De minidominostenen boeiden me echt. Ik heb heel vaste handen en ik wilde kijken of ik ermee kon bouwen.’

Ook Uitgeverij De Fontein staat ook in ‘Guinness World Records 2022’

De uitgeverij heeft een record met de Baantjer-serie: de langstlopende serie met dezelfde hoofdpersoon! Per 9 februari 2021 heeft Uitgeverij De Fontein 86 boeken met de detective Jurre de Cock op de markt gebracht. Het personage werd begin jaren 60 bedacht door voormalig rechercheur Appie Baantjer; hij schreef 70 detectiveromans in de Baantjer-reeks. Na Baantjers dood in 2010 nam auteur Peter Römer het stokje over en hij schrijft nog steeds nieuwe boeken met De Cock in de hoofdrol.

Guinness World Record is het bestverkochte jaarboek van de wereld. Deze editie is bijgewerkt met duizenden nieuwe records. Records gaande van de hond met de langste oren, het hoogste bouwwerk van LEGO-stenen tot de langste baard ter wereld. U vindt deze en duizenden andere opmerkelijke records terug in dit prachtig boek voor het ganse gezin!

ISBN: 9789026154782 – Hardcover – 256 blz – Prijs: € 25,00 – Uitgeverij: De Fontein

www.uitgeverijdefontein.nl/boek/guinness-world-records-2022/

Foto’s: GUINNESS WORLD RECORDS 2022