Boek in de kijker: Klaas Vaak is boos! – Susan Wallenburg & Mayon Middeljans

on

Bij uitgeverij Clavis het het boek ‘Klaas Vaak is boos!’ van Susan Wallenburg, met kleurrijke prenten van Mayon Middeljans, verschenen. 

Het verhaal

Bas ligt in zijn bed en leest een boek. Hij wil nog niet slapen wat het boek is zo spannend. Liena is ook nog wakker, zij is met haar poppen aan het spelen.

Omdat ze niet willen slapen moet Klaas Vaak altijd op hen wachten. Want hij is het zandmannetje en strooit elke avond zand in de ogen van de kinderen zodra zij naar bed gaan. Daardoor kunnen ze goed slapen en krijgen ze mooie dromen. 

Klaas Vaak is het wachten beu en is boos. Hij besluit om niet meer bij de kinderen langs te gaan en de dromen voor zichzelf te houden. ‘s Anderendaags liggen alle kinderen in de klas te slapen, want ze hebben vorige nacht geen oog dicht gedaan…

‘Klaas Vaak is boos!’ is een bijzonder leuk boek voor kinderen vanaf 5 jaar. Het bevat een uitstekend verhaal van auteur Susan Wallenburg, met prachtige illustraties van Mayon Middeljans. Het boek bevat een verhaal waarbij de kinderen zelf hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan en wegdromen over Klaas Vaak.

Dit grappig boek over slapen en wakker blijven won de zilveren medaille van de Key Colours Competition in 2020.

ISBN: 9789044842227 – Hardcover – 32 blz – Prijs: € 15,95 – Uitgeverij: Clavis

https://www.clavisbooks.com/book/klaas-vaak-is-boos