Recensie: De wet van de onschuld – Michael Connelly

on

De Amerikaanse Michael Connelly is de auteur van dertig romans, waaronder meerdere #1 New York Times-bestsellers. Van zijn boeken, waaronder de Harry Bosch-reeks en de Lincoln-advocaat-reeks, zijn wereldwijd meer dan zestig miljoen boeken verkocht. Connelly is een voormalig verslaggever die talloze prijzen heeft gewonnen voor zijn journalistieke werk en zijn romans en behalve schrijver is hij tegenwoordig ook uitvoerend producent van de tv-serie Bosch. Hij woont afwisselend in Californië en Florida.

‘De wet van de onschuld’ is zijn nieuwe thriller, met Lincoln-advocaat Mickey Haller in de hoofdrol. 

Het verhaal

Advocaat Mickey Haller rijdt na een feestje naar huis en moet stoppen voor een verkeerscontrole. Niets aan de hand denkt Haller, tot de politie het lichaam van een van zijn cliënten ontdekt in de kofferbak van zijn Lincoln.

De totaal verbaasde advocaat wordt beschuldigd van moord, maar hij weet meteen dat hij erin is geluisd. De exorbitante borgtocht van vijf miljoen dollar, hem opgelegd door een wraakzuchtige rechter, kan hij niet betalen en dus draait hij de bak in.

Vanuit de gevangenis in het centrum van Los Angeles kiest Haller ervoor om zijn eigen verdediging te voeren. Hij moet een strategie bedenken, terwijl hij ook voortdurend op zijn hoede moet zijn – als vertegenwoordiger van de rechtspraak is hij een doelwit voor de andere gevangenen. Met de hulp van zijn trouwe team, onder wie Harry Bosch, probeert hij uit te zoeken wie achter de poging zit om zijn leven te verwoesten, en vooral: waarom. Pas dan kan hij proberen de rechter en de jury van zijn onschuld te overtuigen…

‘De wet van de onschuld’ is fantastisch geschreven rechtbankdrama, met Mickey Haller in de hoofdrol en een kleine rol voor (oud)-politieman Harry Bosch. De auteur heeft opnieuw een bestseller met een spannend verhaal afgeleverd, dat ook over het liefdesleven van Haller gaat. Het boek leest als een trein en eindigt met een verrassend plot.

Michael Connelly is een van de  bestverkopende auteurs. Hij weet precies wat zijn lezers wensen en met ‘De wet van de onschuld’ heeft hij een echte Mickey Haller-roman geschreven. Dit boek is een absolute aanrader voor zij die van thrillers houden.

ISBN: 9789022593622 – Paperback – 432 blz – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/de-wet-van-de-onschuld-9789022593622