Recensie: Verdronken Land – Rudy Morren

on

Rudy Morren (1963) werd bekend als acteur en schrijft sinds een tiental jaar ook scenario’s van films en spannende televisiereeksen zoals Zone Stad (VTM), Deadline 14/10 (VTM) en Gent-West (VIER). Zijn thrillerdebuut Wild vlees (2019) werd enthousiast onthaald door pers en publiek. Met zijn tweede thriller Sneeuwspoor (2020) won Morren de Knack Hercule Poirotprijs. Inmiddels werden de filmrechten verkocht. Met ‘Verdronken Land’ heeft de auteur opnieuw een razend spannende thriller geschreven.

Het verhaal

Hendrik De Vuyst, de ex-minister, senator en al 40 jaar burgemeester van het polderdorp Oud en Nieuw Polder, geeft voor zijn 72ste verjaardag een feest met wel 1500 gasten. Tijdens het feest krijgt hij een telefoontje van zijn stiefdochter Emily, die hem vertelt dat haar achtjarig dochtertje Maartje is verdwenen.

Hoofdinspecteur Robbe Mortier wordt, tegen zijn zin, met de zaal belast. Hij vindt dat dit meer een zaak is voor de Cel Vermiste Personen of Childfocus. Er wordt een onderzoek gestart en niet veel later wordt het meisje levend en wel teruggevonden in een oude boerderij. Burgemeester De Vuyst wil dat de zaak wordt gesloten.

Amper twee dagen later wordt het lichaam van De Vuyst in het water gevonden. Hij is van dichtbij vermoord met een vuurwapen en heeft na het overlijden enkele uren in het water gelegen.

Mijn mama zegt dat alle leven uit het water komt. Mijn mama liegt. Wat uit het water komt is dood.

In Hendriks portefeuille vinden de speurders een zwart-witfoto uit 1956, met daarop vier jongens, onder wie de ex-minister zelf. De foto is genomen in het instituut Verdronken Land. Wanneer bij de afbraak van het internaat waar de vier verbleven een lijk gevonden wordt, komt het criminele verleden van De Vuyst aan het licht…

© De Boekenkast

‘Verdronken Land’ is een uitstekende thriller die ingedeeld is in vier grote hoofdstukken. Het verhaal begint in het jaar 2016 en met elk hoofdstuk dat volgt, gaat het verhaal telkens 20 jaar terug in de tijd.

Hoe meer je als lezer leest, hoe meer je te weten komt over burgemeester Hendrik De Vuyst en zijn manier van handelen. En dat is niet altijd volgens de wet…

Rudy Morren heeft zich op korte tijd ontpopt tot een vaste waarde onder de Vlaamse thrillerauteurs. ‘Verdronken Land’ is een verrassende, spannende thriller die leest als een trein. Ook met dit nieuwste boek weet Morren zijn lezers tot de laatste pagina in de ban te houden. Wat De Boekenkast betreft: een aanrader!

ISBN: 9789464100884 – Paperback – 416 blz – Prijs: € 22,99 – Uitgeverij: Horizon – Ook verkrijgbaar als e-book

https://www.horizon.be/boek/2137/rudy-morren-verdronken-land.html