Boek in de kijker: ’t Zal schoon zijn als het af is – Adriaan Van den Hoof

Adriaan Van den Hoof is zowel acteur, komiek, quizmaster, diskjockey als radiopresentator. Hij staat inmiddels 12 jaar op het podium en bracht vijf succesvolle theatershows in diverse theaterzalen en CC’s.

Adriaan selecteerde het beste uit zijn vijf theatershows –Achterklap (2008), Doortocht (2010), Hoogspanning (2012), Nee, het was gisteren ook al laat (2016) en Ja, maar eerst een diploma (2018)- en trekt met een nieuwe voorstelling ’t Zal schoon zijn als het af is door heel Vlaanderen. https://www.adriaanvandenhoof.be/kalender

In ’t Zal schoon zijn als het af is grasduint Adriaan door zijn verzameld werk, op zoek naar nieuwe betekenis en heldere inzichten – én die aanstekelijke lachkrampen die we na al die jaren van hem gewend zijn.

In het gelijknamige boek, waarin Bart Peeters het voorwoord voor zijn rekening neemt, staan naast de vijf succesvolle theatershows die volledig neergeschreven zijn, ook tekeningen van Adriaan. Want weinigen weten dat hij ook heel to the point kan tekenen. Misschien kan hij daardoor ook zo goed in beelden spreken. 

Deze publicatie toont voor het eerst een aantal van zijn tekeningen en een greep uit het creatief proces dat voorafgaat aan een voorstelling zoals alleen hij die kan maken.

“Adriaan Van den Hoof komt qua afkomst niet alleen uit Leuven, hij komt ook uit De Kakkewieten. Ze waren de nieuwe lichting die de Beastie Boys, Lionel Richie, ‘The Final Countdown’, Shakespeare, de Oude Grieken, Paul van Ostaijen en vooral zichzelf mixten. Ze bevolkten El Tattoo del Tigre, de Jos Bosmans Show en Mag ik u kussen? en werden een frisse windstoot op scènes, televisieschermen en festivals.” — Bart Peeters

’t Zal schoon zijn als het af is is een mooi, verzorgd boek, met leeslintje, waarin de teksten van de volledige shows te lezen staan. Leuk om de vijf shows (opnieuw) te beleven én een kennismaking met de tekentalenten van Adriaan.

ISBN 978 94 6436 604 4 – Hardcover – 192 blz – Prijs: € 24,50 – Uitgeverij: Hannibal

https://hannibalbooks.be/t-zal-schoon-zijn-als-het-af-is