Boek in de kijker: Kerst met de krijtjes – Drew Daywalt & Oliver Jeffers

on

‘Kerst met de krijtjes’ is een leuk prentenboek van Drew Daywalt, met illustraties van Oliver Jeffers. Het boek is de spin-off van Zilveren Griffelwinnaar en bestseller ‘De krijtjes staken!’

Het verhaal

Teun, de krijtjes en hun families vieren kerst. Teun maakt kerstkaarten met zijn krijtjes, ze spelen in de sneeuw, maken glutenvrije kerstkoekjes en warme chocomelk, pakken cadeautjes in en zingen samen. Verder sturen ze echte brieven en kaarten (die je uit hun envelop kunt halen) en delen ook cadeautjes uit. Want iedereen, zelfs een krijtje, weet dat cadeautjes geven leuker is dan ze krijgen…

‘Kerst met de krijtjes’ is meer dan een prentenboek. In het mooie boek vinden we zes enveloppen met kaartjes, spelletjes, uitklappagina’s, een poster en veel meer terug. Hét ideale boek om onder de kerstboom te leggen, uw (klein)kind zal er veel plezier mee beleven!

Drew Daywalt

Drew Daywalt is eigenlijk filmmaker, maar hij schrijft ook boeken! De prentenboekenserie ‘De krijtjes’ is razend populair. Met ‘De krijtjes staken!’ won Daywalt een Zilveren Griffel in 2015. Zijn favoriete krijtje is Zwart, maar Drew let er goed op dat hij met alle krijtjes evenveel kleurt.

Oliver Jeffers 

Oliver Jeffers (1977) groeide op in Belfast (Ierland), maar woont en werkt nu in Brooklyn, NY. Hij is een van de grootste kunstenaars van deze tijd. Oliver Jeffers is de illustrator van onder andere de razend populaire prentenboekenserie De krijtjes. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 45 landen, en hebben internationaal veel prijzen gewonnen. Zo won ‘De krijtjes staken!’ een Zilveren Griffel in 2015, het vervolg ‘De groeten van de krijtjes’ won de Goodreads Choice Award 2015 en ‘Een vriendje voor altijd’ won datzelfde jaar de titel Junior Book of the Year bij de Irish Book Awards.

Het favoriete krijtje van Oliver Jeffers is het regenboogkrijtje.

ISBN: 9789026153891 – Hardcover – 40 blz – Prijs: € 18,99 – Uitgeverij: De Fontein

Advertentie