Recensie: De Ongewenste Gast – Bettie Elias

on

Misdaadauteur Bettie Elias heeft met ‘De Ongewenste Gast’ een nieuwe thriller uit. Bettie schreef voorheen meer dan dertig jeugdboeken en werd daarvoor meermaals bekroond. In 2019 debuteerde ze als misdaadauteur met ‘Het Tuinfeest’. In 2020 verscheen ‘Bloedbanden’ en ‘De Ongewenste Gast’ is het derde boek in drie jaar tijd.

Het verhaal

Alexander is gelukkig getrouwd met Marte en ze hebben met Mees en Raven twee kinderen. Het gaat het koppel voor de wind: Alexander is anesthesist en staat op het punt om promotie te maken, Marte heeft een succesvolle carrière als schepen van sociale zaken en maakt kans om burgemeester te worden.

Alexander en Marte hebben vrienden uitgenodigd voor een barbecue. Het belooft een gezellige avond te worden voor Alexander, tot plots Brent verschijnt. Het is Marte die Alexanders oud-klasgenoot als verrassingsgast heeft uitgenodigd. Het is 28 jaar geleden dat de twee elkaar gezien hebben en Alexander is helemaal niet blij met de plotse verschijning van Brent.

Brent dringt binnen in de entourage van Alexander en is populair bij de vrienden. Al snel wordt duidelijk dat hij niet zonder reden plots is opgedoken. Er is 28 jaar geleden iets verschrikkelijks gebeurd en Brent vindt dat Alexander hem iets verschuldigd is en doet hem een voorstel. Iets waarmee Alexander zijn carrière op het spel moet zetten…

‘De Ongewenste Gast’ is een fantastische thriller met een verhaal dat zo spannend is, dat je het boek nauwelijks kunt wegleggen. Het verhaal is ingedeeld in 74 korte hoofdstukken, wat gemakkelijk wegleest en speelt zich afwisselend af in het heden en in het verleden. Mondjesmaat komen we als lezer te weten wat er 28 jaar geleden precies gebeurd is. 

Ik heb ‘De Ongewenste Gast’ met veel plezier gelezen. Dit boek heeft alles wat een goede thriller nodig heeft: een razend spannend verhaal, goed opgebouwd, met personages van vlees en bloed én een verrassend en onverwacht plot.

Nadat Bettie jarenlang jeugdboeken heeft geschreven, heeft ze haar strepen als misdaadauteur meer dan verdiend. Haar boeken zijn toppers en nadat ze met haar debuutthriller ‘Het Tuinfeest’ in 2020 bekroond werd met de Nederlandse Schaduwprijs, is ze met haar nieuwste boek kandidaat om de felbegeerde Hercule Poirotprijs te winnen! 

ISBN: 9789089249395 – Paperback – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Houtekiet  

https://www.houtekiet.be/nl/artikelpagina/9789089249395/de-ongewenste-gast