Recensie: Welkom in Ferry Lane – Nicola May

on

Voor de fans van bestsellerauteur Nicola May, die bekend is van de serie Cockleberry Bay, is er goed nieuws. In de winkelrekken ligt het eerste deel van haar nieuwe hitserie ‘Ferry Lane’ met als titel ‘Welkom in Ferry Lane’.

Het verhaal speelt zich af in het dorpje Hartmouth, midden in het mooie Cornwall. Daar woont in Ferry Lane de 33-jarige Kara met haar vriend Jago. Kara droomde altijd al van een opleiding tot bloemist. Maar omdat ze haar alleenstaande vader niet in de steek wil laten, heeft ze haar droom opgeborgen. 

Als ze van de schoolbanken kwam is ze gaan werken in het bloemenkraam ‘Passion Flowers’ op Ferry Lane Market. Ze doet haar werk met hart en ziel. Ook al is zij de enige kostwinner en is het elke maand moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, Kara voelt zich de gelukkigste vrouw van het dorpje.

Dan ontdekt ze dat haar werkloze vriend Jago vreemdgaat. Op de koop toe is hij er vandoor met haar zuurverdiende spaargeld. Dit is de druppel voor Karo en ze dumpt haar vriend.

Om haar hypotheek te kunnen betalen, besluit ze om de vrijgekomen kamer in haar appartement te verhuren via Airbnb. De eerste gast is Jack uit New York. Daarna volgen Angel uit Barcelona en Brice uit Australië.

Kara heeft het erg naar haar zin. Maar een alleenstaande vrouw,die vreemde gasten ontvangt, die bovendien allemaal van het mannelijk geslacht én knap zijn, brengt het roddelcircuit op gang in het kleine dorpje.

Kara krijgt een anonieme postkaart en een gratis ticket naar New York toegestuurd. Door een samenloop van omstandigheden in haar leven besluit ze om toch gebruik te maken van deze gratis reis en vertrekt naar New York. Tijdens dit avontuur beleeft ze de tijd van haar leven. Ze wordt niet verrast met één reis, maar met drie reizen waarin ze een heleboel leert over zichzelf, haar leven en hoe ze het wil leven. En wie weet, misschien, heel misschien vindt ze ook nog de liefde van haar leven…

Benieuwd naar het avontuur van Kara en wil je weten wat de Britse geheim agent James Bond en muzikant Sid Vicious met het verhaal te maken hebben? Dan is maar een oplossing: ren naar de boekhandel of koop dit boek online en stap mee op de feelgoodferry naar Engeland. Je zal geen spijt hebben van jouw overtocht!

‘Welkom in Ferry Lane’ is het ijzersterke eerste deel uit de Ferry Lane serie. Dit grappig en hartverwarmend verhaal zal vele lezers hun hart stelen. Maak kennis met de kleurrijke bewoners en beleef hun avonturen mee. Ik heb er in ieder geval van genoten!

Nicola May heeft een vlotte pen en de personages zijn echte mensen van vlees en bloed. Het verhaal is met veel humor en met oog voor detail geschreven. Nicola May brengt het verhaal echt tot leven en doet je lachen en huilen tegelijkertijd. Kortom, de auteur maakte een fantastische start met het eerste deel van deze geweldige serie. 

‘Welkom in Ferry Lane’ is heerlijke feelgood lectuur om deze donkere tijden door te komen. Ik kijk alvast uit naar ‘De Sterrenhemel boven Ferry Lane’ het tweede deel in deze serie. Dan vertelt Nicola de avonturen van Star, een personage dat in dit boek gelanceerd wordt.

ISBN: 9789020545845 – Paperback – 320 blz – Prijs: € 18,99 – Uitgeverij: Zomer & Keuning