Boek in de kijker: Niemand Zeggen – M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al jaren voor verschillende Britse crimeseries. ‘Iene miene mutte’ was zijn debuut als thrillerauteur, een boek dat lovend onthaald werd door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al tien thrillers geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol, een geliefd personage bij vele lezers. 

Het verhaal

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

Hij was de enige die de moorden kon stoppen

‘Niemand Zeggen’ is het tiende deel van de Helen Grace-serie, dat in het Nederlands tegelijk met de Engelstalige editie is verschenen. Het is opnieuw een fantastisch boek van M.J. Arlidge. ‘Niemand zeggen’ bevat een vlot geschreven en spannend verhaal dat goed in elkaar steekt, met een passend plot.

M.J. Arlidge heeft mij nog nooit ontgoocheld, ook zijn tiende boek in deze reeks is een aanrader!

ISBN: 9789022591208 – Paperback – 496 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Boekerij – Ook verschenen als E-book en luisterboek

https://www.boekerij.nl/producten/niemand-zeggen-9789022591208