Recensie: Tiny in het Louvre – Naar de albums van Gijs Haag & Marcel Marlier

on

Elke meisje en vrouw kent wel de kinderboeken van Tiny, het tienjarig meisje dat sinds 1954 allerlei gewone avonturen beleeft in het dagelijkse leven. De boeken rond Tiny zijn nog steeds een succes en reeks werd tevens ook in bijna veertig verschillende talen vertaald en er werden tot nog toe wereldwijd meer dan 110 miljoen exemplaren van verkocht. Niet alleen de verhalen zijn mooi, ook de tekeningen in de boeken zijn gewoonweg prachtig.

Bij uitgeverij Casterman is met ‘Tiny in het Louvre’ het 61ste boek uit de reeks verschenen.

In dit gloednieuw album gaan Tiny en haar vriendjes op schoolreis. Het museum is gesloten vandaag, maar dankzij de zus van juf Marlies, die conservator van het Louvre is, krijgen de kinderen een privérondleiding in het wereldbekende museum.

Tiny en haar klasgenoten kijken hun ogen uit in het Louvre en maken er een reis door de tijd en staan oog in oog met alle belangrijke archeologische vondsten en kunstwerken waarvoor het museum zo bekend is: van de Egyptische mummies en sarcofagen over de Franse en Italiaanse schilderkunst tot de Mona Lisa. 

Maar wanneer Toon op zoek is naar de Egyptische kunst en de groep verlaat, gaat Tiny hem zoeken. Al gauw lopen de twee verloren in het zeer grote Franse museum. Het is aan Poeffie, de hond van Tiny, om de juf en de klasgenootjes terug te vinden…

‘Tiny in het Louvre’ is een mooi en verzorgd (voorlees)boek voor kinderen vanaf 4 jaar. De beelden van dit prentenboek zijn een unieke montage van de klassieke Tiny-tekeningen en foto’s uit het museum, zodat de lezertjes op een realistische manier kennismaken met de beschreven kunstwerken. Achteraan het boek vind je nog een dubbele pagina met extra informatie op kindermaat over het Louvre en zijn voornaamste kunstschatten.  

ISBN 9789030377467 – Hardcover 32 blz – Leeftijd: 4-6 jaar – Prijs: € 6;99 – Uitgeverij: Castermans