Boek in de kijker: Witte Oren – Louis Van Dievel

on

Louis Van Dievel is journalist voor de VRT. Zijn roman De Pruimelaarstraat prijkte op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Zijn roman Hof van Assisen werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs 2012.
Bij uitgeverij Vrijdag verschenen onder andere LandlopersbluesDe laatste ronde en Braken. In 2019 brachten we de succesvolle roman De onderpastoor met het pakkende relaas over onderpastoor Gilbert Verhaeghen. In het voorjaar van 2020 verscheen van zijn hand de biografictie roman De dokter is uw kameraad niet. Samen met Britt Droog schreef hij de roman Madeleine. Met ‘Witte Oren’ is zijn nieuwste roman verschenen.

Het verhaal

Tegen roddels en verdachtmakingen is geen kruid gewassen.
In Kerkevoort weten ze daar alles van. Wanneer Lucienne Stassen, die haar hele leven iedereen heeft beloerd en bespioneerd, op sterven ligt, hangt ze met pervers genoegen de vuile was van het dorp uit.
Maar wat is er waar van de beschuldigingen van overspel, verkrachting en zelfs pedofilie? Stond Bart werkelijk met Dirk te kussen achter de glascontainer? Wilde Marina haar liefdesrivale echt met een mes vermoorden?

Witte Oren’ is smeuïg en caleidoscopisch dorpsportret vol gekonkel, waar enkelen – op eigen risico – naar de ware toedracht zoeken


Aan de cafétoog wordt iedere nieuwe roddel druk becommentarieerd. Niemand vertrouwt elkaar nog. Er wordt gedreigd, op wraak gezonnen. Intussen gaat het gewone leven wel voort.
Maar wat is gewoon in Kerkevoort waar een pornobaas een duistere held is, een loodgieter vijf keer daags moet ejaculeren en in de kerk gevochten wordt voor de micro? Waar de rijkste man van het dorp iedere zondag de parking van de Carrefour afspeurt naar verloren kleingeld?
En waarom heeft Lucienne Stassen in hemelsnaam witte oren?

ISBN  9789464340600 – Paperback – 376 blz – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/5042560/witte-oren