Recensie: Undercover – Ramkraak – Hugo Luijten

Sinds kort is op één de derde reeks van de spannende fictiereeks ‘Undercover’ te zien. En bij uitgeverij Lannoo is er met ‘Undercover – Ramkraak’ het boek met een compleet nieuw, bloedstollend undercover verhaal bij de gelijknamige reeks verschenen.

Na het succes van ‘Undercover – Alles of niks’ uit 2020 is dit het tweede boek van auteur Hugo Luijten met undercoveragent Bob Lemmens in de hoofdrol.

Het verhaal

Bob Lemmens is net terug van een infiltratie van enkele maanden. Rusten is echter niet aan hem besteed en hij wil weer undercover gaan. Zijn baas Nick Janssens vindt dat Bob daar niet klaar voor is. Ook Bob’s huwelijk dreigt op de klippen te lopen, zijn vrouw is razend omdat hij nog amper thuis komt.

Lemmens wordt verplicht om contactcoördinator te worden en moet Kerim Yildiz, een schuilnaam voor zijn Turkse collega, begeleiden. Kerim is een agent die weet van aanpakken, maar die ook wat tips van een ervaren undercoveragent kan gebruiken.

Er zijn een reeks plofkraken aan de gang in het grensgebied België, Nederland en Duitsland. Kerim moet als infiltrant meer te weten komen over de bende die achter deze ramkraken zit. Maar dan verdwijnt Kerim en gaat Bob toch undercover om zijn collega en de bende op te sporen.

Hij komt in aanraking met duistere figuren als tante Mie, Tjeu, Deborah, Lempke en Stuf. Wanneer de plofkraken steeds gewelddadiger worden en Yildiz onvindbaar blijft, begint er voor Bob een race tegen de klok…

‘Undercover – Ramkraak’ is een razend spannende thriller van Hugo Luijten, de auteur van o.a. ‘Verast’ (2018), ‘De Brexit-moorden’ (2019) en ‘Het jaar van de slang’ (2020). Dit boek bevat een bloedstollend verhaal met verrassende wendingen, dat op geen enkel moment verveelt.

Luijten heeft met dit tweede Undercover-boek opnieuw een pareltje afgeleverd. Het boek is zo levendig geschreven, alsof je zelf middenin het verhaal zit. Zo spannend dat je er klamme handen van krijgt!

Het eerste boek ‘Undercover – Alles of niks’ (2020) van Hugo Luijten werd in 2021 genomineerd voor de gouden strop en ook ‘Undercover – Ramkraak’ heeft alles om een bestseller te worden. 

Naast het nieuwe boek is er bij uitgeverij Lannoo nog steeds het eerste boek ‘Undercover – Alles of niks’ en het Undercover detectivespel, naar de gelijknamige succesreeks, verkrijgbaar.

Undercover – Ramkraak –  ISBN: 9789401480727 – Paperback – 232 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Lannoo

https://www.lannoo.be/nl/undercover-2