Recensie: URBANUS 196: De ontschepper – Linthout & Urbanus

on

‘De ontschepper’ is het 196ste album uit de reeks ‘De avonturen van Urbanus’, met in de hoofdrollen niemand minder dan meneer pastoor en God de Vader zelf!

Urbanus maakt het ook in dit verhaal bont. Hij verknipt de hosties uit de kerk tot blote mannetjes met een piemel, hij plaatst een luidspreker in de kerktoren, zodat iedereen kan horen wat er in de biechtstoel verteld wordt, en strooit kwistig met jeukpoeder in de broeken van zijn klasgenoten.

 Meneer pastoor is zijn fratsen beu en belt naar God de Vader. Die geeft Urbanus én zijn familie nog één kans. Als ze hun leven niet beteren zullen de gevolgen verschrikkelijk zijn. De familie Urbanus gaat meteen op zoek naar werk, maar Urbanus begaat uiteindelijk toch een fout. God neemt wraak op heel Tollembeek. En zijn wraak is vreselijk…

Met ‘De ontschepper’ hebben het duo Willy Linthout en Urbanus opnieuw voor een ongelofelijk grappig stripverhaal gezorgd. Het is Urbanus zelf die God de Vader zo kwaad krijgt, dat deze laatste Tollembeek beetje bij beetje zal ontscheppen. 

Zal Urbanus zichzelf en de andere inwoners van Tollembeek kunnen redden of zal het dorp voorgoed verdwijnen? U komt het te weten in dit uitstekend stripverhaal vol met gestoorde humor van de bovenste plank!

ISBN: 9789002271748 –  32 blz – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook verkrijgbaar als digitale strip