Scheurkalender in de kijker: Nerdland scheurkalender 2022 – Lieven Scheire & Hetty Helsmoortel

on

Comedian, fysicus en science communicator Lieven Scheire heeft samen met wetenschapswatcher voor radio en televisie Hetty Helsmoortel 365 merkwaardigheden verzameld en gebundeld in de allereerste Nerdland scheurkalender.

Vanaf 1 januari 2022 kunt u elke dag een interessante, opwindende of fascinerende wetenswaardigheid lezen over wetenschap en technologie in de ‘Nerdland scheurkalender 2022’. 

Enkele tipjes van de sluier? Op de verjaardag van Dmitri Mendelejev verneemt u dat één letter nog nooit in zijn tabel gestaan heeft. Op Perfect Number Day zal u het perfecte getal vieren, maar wat is dat? Op de Europese Dag van het IJs leert u of warm water soms sneller kan bevriezen dan koud water. En ooit gebeurde er op 3 april iets heel speciaals in telefonieland. De wereld zou nooit meer dezelfde zijn…

Naast de honderden weetjes vind je in deze kalender fascinerende puzzels en raadsels en elke dag kom je te weten wanneer de zon op en onder gaat.

Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier – in zijn bestsellers ‘DNA’, ‘Fysica’ ‘Insecten’ en de ‘Doeboeken voor Kleine Nerds’ – als op het podium en op televisie. Lieven brengt complexe materie op een toegankelijke manier over, met kennis van zaken en met de nodige dosis humor. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar kan uitleggen als Lieven Scheire. 

Je mag hem trouwens ‘s nachts altijd wakker maken voor een potje cloudspotting. Maar dan alleen voor noctulicente wolken, uiteraard. 

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organisator van het Sound of Science festival. In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste non-fictie boek bij Borgerhoff & Lamberigts. In haar glasheldere en meeslepende stijl schrijft ze over CRISPR, de meest spraakmakende ontdekking van de 21ste eeuw die bijna niemand kent. Ook publiceert Hetty regelmatig columns in EOS, De Standaard of De Morgen en geeft ze meermaals per week gesmaakte lezingen voor het grote publiek.

Nerdland scheurkalender 2022 – ISBN: 9789463935234 – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/nerdland-scheurkalender