Recensie: F.C. De Kampioenen 116 – De knecht van tante Eulalie – Hec Leemans

Het verhaal begint wanneer DDT, dankzij zijn moeder, voorwaardelijk vrij mag uit de gevangenis. Ma De Tremmerie heeft hem een baantje bezorgd op het kasteel van gravin Eulalie de la Caisse d’Epargne, Doortjes tante. DDT wordt de persoonlijke knecht van gravin Eulalie, terwijl Ma De Tremmerie als kokkin aan de slag gaat.

Enkele dagen later blijkt dat tante Eulalie is overleden. Pol en Doortje wonen samen met alle Kampioenen de begrafenis bij. Het is geweten dat Eulalie schatrijk is en zal Doortje nu eindelijk het fortuin erven van haar tante? Vooral Pol is op haar geld uit, hij droomt al van de miljoenen die er te erven vallen. Maar er is ook nog neef Herman, die ook uit is op het geld…

Maar zoals bekend houdt tante Eulalie van gruwelijke grappen. De hele begrafenis blijkt een flauwe grap te zijn en tante Eulalie wipt levend en wel uit haar graf. Doortje is razend en wil nooit meer iets met haar tante te maken hebben. Pol is het daarmee eens, tot tante Eulalie aankondigt dat ze haar fortuin heeft weten te vergroten tot 120 miljoen! 

Op de ‘koffietafel’ die volgt op de begrafenis – en die dus al even nep is – ontdekken Pol en Doortje dat DDT en zijn moeder op het kasteel rondlopen. Pol vindt dat meer dan verdacht en hij vreest dat het duo het gemunt heeft op het fortuin van tante Eulalie. Daar wil hij met alle geweld een stokje voor steken… Pol besluit zoete broodjes te bakken met tante Eulalie. Maar er zijn nog Kampioenen op dat idee gekomen. En tante Eulalie heeft nog een verrassing van formaat in petto!

‘De knecht van tante Eulalie’ is het 116de album uit de reeks van ‘F.C. De Kampioenen’. Het is opnieuw een uitstekend stripverhaal van Hec Leemans, de geestelijke vader van de Kampioenen. In dit album draait het vooral om geld, heel veel geld. En dan is DDT niet ver uit de buurt, maar ook Pol én de andere Kampioenen, willen graag  de 120 miljoen van Doortjes tante in hun bezit krijgen…Wie uiteindelijk de gelukkige is, lees je in dit uitstekend stripalbum, vol humor en knotsgekke situaties!

ISBN: 9789002271878 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij