Recensie: Crimibook: Hondenlevens – Benedicte C. Claus

on

Bij Kosmos Uitgevers is er in samenwerking met Crimibox het boek ‘Crimibook: Hondenlevens’ verschenen. ‘Hondenlevens’ is niet zomaar een spannend detectiveverhaal, het is een interactief boek waarbij de lezer door middel van qr-codes zelf op zoek moet gaan naar de moordenaar.  

Door je aan te melden word je lid van het anonieme genootschap De Metro. Het doel van dit genootschap is het oplossen van vastgelopen oude true crime cases, alsook te helpen bij pas gepleegde zaken, waarbij de dader niet te vatten is.

Scan de qr-code, volg de instructies en krijg zo toegang tot informatie en gesprekken die meer diepgang aan het verhaal geven.

Het verhaal

De politie van de regio Puyenbroeck krijgt van Patricia Petilion de melding binnen dat haar man Rolf De Taey vermoord is. De agenten Mette Booster en Willem Maertens worden belast met het onderzoek naar de moordenaar.

Wanneer ze ter plaatse aankomen, vinden ze Rolf, met talrijke verwondingen op zijn hele lichaam, dood terug in het afgesloten hondenhok nabij het kasteel van de familie De Taey. Tevens ligt het kadaver van hun Mechelse herdershond in de kennel. Het blijkt al snel dat Rolf De Taey, CEO van een hondenvoerbedrijf, in het verleden niet verlegen was van wat controverse en veel vijanden had.

Booster en Maertens krijgen de hulp van wijkagente Karen Maeyer, die de familie De Taey goed kent. Ze starten een zoektocht naar de dader en rekenen op de hulp van de lezer om de moordenaar te ontmaskeren…

Stap in deze interactieve detective en zoek de moordenaar!

‘Crimibook: Hondenlevens’ is een fantastisch boek met een knap geschreven verhaal van Benedicte C. Claus. Door de verschillende qr-codes te scannen word je zelf een speurneus en kom je meer achtergrondinformatie te weten. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de plattegronden van het kasteel, vooraan in het boek. Uren speurplezier gegarandeerd met dit boek!

En zoals dat gaat in de detective verhalen, iedereen heeft wel een reden voor de moord te plegen. Karen Maeyer, de wijkagente, ziet hoe aanwijzingen door de recherche worden genegeerd en bewijsstukken vergeten. Het is aan de aandachtige lezer en speurneus om de identiteit van deze koelbloedige moordenaar te achterhalen…

 ‘Crimibook: Hondenlevens’ is de eerste interactieve detective van Kosmos Uitgevers en Crimibox, de snelgroeiende ontwerper en verkoper van onopgeloste moordzaken. Al meer dan 80.000 spelers hebben de moordenaar in de boeien geslagen met één van hun multimediale detectivespellen. 

Crimibook: Hondenlevens  | Auteur: Benedicte C. Claus | ISBN: 9789021589275 | 320 blz |Prijs: € 21,99 | Kosmos Uitgevers