DVD in de kijker: De Flummels – David Silverman

on

De animatiefilm ‘De Flummels’ van de Amerikaanse regisseur David Silverman is uitgebracht op DVD en Video on demand.  De Fummels zijn pluizige beestjes in de vorm van een donut en wanneer ze rennen zijn het net autobanden. 

Het is 1835. Ed en z’n zus Op zijn Flummels die wonen op de Galapagoseilanden. De twee zijn onhandig, allesbehalve populair en doen wanhopig hun best om erbij te horen. Een zoveelste poging om indruk te maken op hun soortgenoten, loopt volledig mis. 

Bij het plukken van zeldzame bloemen  belanden ze in een tijdsbloem die hen naar de moderne samenleving katapulteert. Daar ontdekken ze verkeerschaos, fastfood, en het ergste van al, dat Flummels ondertussen uitgestorven zijn! 

Met nieuwe vrienden aan hun zijde – de Uitstervers – beginnen Op en Ed aan een wilde reis doorheen de geschiedenis. Kan het stuntelende duo de loop van de geschiedenis veranderen… en zichzelf en hun soort redden?

‘De Flummels’ is een zeer geslaagde animatiefilm. De film bevat een goed verhaal met de nodige spanning en uiteraard veel humor. Ed en Op beleven spannende avonturen, ze reizen door de tijd en belanden in de hedendaagse tijd. En dat zorgt voor hilarische taferelen. Deze heerlijke animatiefilm voor het ganse gezin is vanaf heden verkrijgbaar op DVD en VOD.

‘De Flummels’ is te bekijken in drie versies: een Vlaamse, een Nederlandse en een Engelse versie.

Niemand minder dan Ella Leyers, Sven De Ridder en Sean Dhondt vormen de Vlaamse hoofdcast en in de Nederlandse versie hoor je onder andere de stemmen van Birgit Schuurman, André Dongelmans en Bo Beljaars. De stemmen voor de Engelse versie werden ingesproken door o.a. Adam DeVine, Rachel Bloom, Zazie Beetz, Ken Jeong en Jim Jefferies.

Technische gegevens DVD:

EAN: 5412370803900

Regisseur: David Silverman

Vlaamse stemmencast:: o.a.Ella Leyers, Sven De Ridder, Sean Dhondt, Michiel De Meyer; Cathy Petit, Jan Schepens, Mike Wauters, Fleur Brusselmans, Thomas Cordie en Herbert Bruynseels

Nederlandse stemmencast: o.a. Birgit Schuurman, André Dongelmans, Bo Beljaars, Rosalie de Jong, Louis van Beek, Seb van den Berg, Hymke de Vries, Julian Ubbergen en Jelle Amersfoort.

Engelse stemmencast: o.a. Adam DeVine, Rachel Bloom, Zazie Beetz, Ken Jeong en Jim Jefferies

Duur: 81 minuten

Taal: Vlaams, Nederlands en Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

De Fummels’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op DVD en VOD