Kookboek: Hoe maak je alles glutenvrij – Becky Excell

on

Steeds meer mensen hebben een glutenintolerantie en mogen eiwitten die in bepaalde graansoorten (tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut) voorkomen niet eten. 

Voor velen is het moeilijk om glutenvrije gerechten te bereiden die lekker en smaakvol zijn. De Britse bestsellerauteur en instagrammer Becky Excell heeft met ‘Hoe maak je alles glutenvrij’ een kookboek geschreven met meer dan 100 recepten om glutenvrij gerechten te bereiden. 

Velen die intolerant of allergisch zijn voor gluten beperken zich tot het eten van soepen, salades en fruit. Becky Excell bewijst met dit kookboek dat je alles glutenvrij kunt maken en dat zonder smaakverschil. En Becky weet waarover ze schrijft, ze eet al meer dan tien jaar glutenvrij en legde zich de voorbije jaren volledig toe op het ontwikkelen van glutenvrije recepten.

Becky ondervond net als zovelen dat het vervangen van ingrediënten door glutenvrije ingrediënten altijd een teleurstelling was. Ze heeft dé geheime formule gevonden om dezelfde smaaksensatie te krijgen door het volledig herdenken van het recept, van begin tot eind.

In ‘Hoe maak je alles glutenvrij’ bundelt ze meer dan 100 recepten. In de inleiding vinden we handige tips van de auteur terug, gaande van welke glutenvrije ingrediënten je in de voorraadkast moet hebben, over handig keukengerei en tips die ervoor zorgen dat je creaties veilig gegeten kunnen worden.

Het boek is ingedeeld in acht grote hoofdstukken: Basisingrediënten, Brood, Ontbijt en brunch, Voorgerechten, bijgerechten en snacks, Fakeways, Huiselijke gerechten, Gebak en Nagerechten.

Met recepten voor het bereiden van o.a. Belgische wafels, Döner Kebab, Kung Pao kip, worstenbroodjes, Franse baguettes, romige citroentaart, met lactosevrije, vegetarische, vegan en low FODMAP-opties. 

‘Hoe maak je alles glutenvrij’ is de bijbel voor zij die glutenvrij willen eten. Het is een mooi, verzorgd boek en bij elk recept vinden we de ingrediënten, de bereidingswijze, voor hoeveel personen het recept is, de bereidingstijd, nuttige tips en een prachtige foto terug.

En het boek kent veel succes. Inmiddels zijn er meer dan 80.000 exemplaren verkocht van de Engelstalige editie en op Amazon kreeg het boek al meer dan 4500 vijfsterrenratings!

ISBN: 9789022338308 – Paperback – 224 blz – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Manteau

Hoe maak je alles glutenvrij