Recensie: De Kiekeboes 160 – Patiënt Zero – Merho

Het verhaal van dit 160ste album begint wanneer de mensheid herstelt van een langdurige wereldwijde pandemie. De meeste mensen zijn gevaccineerd en het ‘normale’ leven gaat zijn gangetje.

Marcel Kiekeboe gaat met zijn gezin met vakantie naar het Noord-Franse Saint-Mallot-de-Bain. Tijdens een vroege ochtendwandeling is Charlotte getuige van een kidnapping. Het is Balthazar die door twee mannen wordt meegenomen naar een bunker op het strand.

Daar dient een mysterieuze dokter hem een injectie toe met een nieuw totaal onbekend virus. Het is de bedoeling dat hij dit virus verder zal verspreiden. Zo wordt Balthazar patiënt zero. Charlotte heeft een sterk vermoeden wie hier achter zit. Helaas, niemand gelooft haar….

Met ‘Patiënt Zero’ heeft Merho een actueel stripverhaal geschreven. Al veronderstelde de auteur dat de pandemie voorbij zou zijn wanneer het album op de markt kwam, maar net als de politici heeft hij het Coronavirus onderschat.

 ‘Patiënt Zero’ bevat een verhaal waarin Moemoe net als andere bejaarden opgesloten wordt in een bejaardentehuis, een viroloog met veelkleurige bretellen een BV wordt, Van der Neffe chauffeur en bodyguard van de minister van volksgezondheid wordt en de bevolking bedreigd wordt met het Draconvirus…

Meer hoeft dat niet zijn om er een spannend verhaal van te maken, vol met actie en natuurlijk ook humor!

ISBN: 9789002271519 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,25 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij