Scheurkalender in de kijker: Wetenschapskalender 2022

on

De redactie van New Scientist heeft met de ‘Wetenschapskalender 2022’ een leerrijke scheurkalender uitgebracht. Deze kalender bevat naast weetjes uit de sterrenkunde, biologie, wiskunde, en archeologie, ook logische puzzels en pittige raadsels.

Waarom zet je de autoradio zachter als je moet inparkeren? Dragen de belletjes koolzuur in frisdrank bij aan de klimaatverandering? En waarom zie je een uil nooit met zijn ogen rollen?

De ‘Wetenschapskalender 2022’ brengt elke dag een intrigerend wetenschappelijk feitje, een verrassend inzicht, een pittige puzzel of klinkend citaat. Een leuk begin van de nieuwe dag gegarandeerd met deze kalender!

Waarom zijn de raampjes van een vliegtuig altijd rond of ovaalvormig en niet rechthoekig? Wat gebeurt er als je een regenworm op een trillend vlak legt? Wat is het oudst bekende muziekinstrument?

Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je op de achterzijde van het kalenderblaadje. Dankzij deze scheurkalender leer je elke dag een beetje bij over de wetenschap!

ISBN: 9789085717225 – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Veenmedia

https://www.vbkbelgie.be/boek/wetenschapskalender-2022/