Recensie: Het Mollenfeest – Dominique Biebau

on
© De Boekenkast

Dominique Biebau (1977) debuteerde als auteur met de roman ‘Trage wegen’ (2013), die in 2015 werd gevolgd door de koude oorlog-thriller ‘IJslands gambiet’.

In augustus 2019 verscheen er een nieuwe literaire thriller van zijn hand met de titel ‘Russisch voor beginners’, waarmee hij de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste thriller en de Gouden Strop in de wacht sleepte. In 2020 verraste Biebau bovendien met zijn eerste jeugdboek: ‘Boerman’. Met ‘Het Mollenfeest’ heeft Biebau een nieuwe literaire misdaadroman geschreven.

Het verhaal gaat over Griet, Anna, Carla en Isabelle, vier nichten die allen geboren zijn in de zomer van het jaar 1976. Op hun tiende speelden ze in de kleine boerderij van hun grootouders. De boerderij is gelegen aan het Mollendaalbos, dat naast het gelijknamige dorpje ligt.

De nichtjes speelden altijd binnen, want in het bos rond het huis mochten ze niet komen. Daar woonde volgens opa de Mollenkoning, een figuur die je niet ziet, maar toch altijd aanwezig is.

Wanneer de vier toevallig op opa’s werkkamer terechtkomen, een plaats waar ze nooit mogen komen, ziet Griet iets waarvan ze zodanig van onder de indruk raakt, en waardoor ze nooit meer als tevoren zal zijn. Ze is stiller geworden en praat nooit met iemand over wat ze die dag op opa’s kamer gezien heeft…

Als d’Opperste ghebiedt, soe moet ghy gaen Trecken in ’t landt van Mollengijs.

Met ‘Het Mollenfeest’ heeft Dominique Biebau opnieuw een literaire misdaadroman geschreven die boeit van begin tot einde. Met een verhaal over liefde, verdriet en geheimen. Het is een lust voor het oog om dit boek te lezen, de wijze waarop Biebau personen en situaties beschrijft is zo mooi. Echt vakmanswerk van de bekroonde auteur!

‘Het Mollenfeest’ begint met een razend spannende en mysterieuze scène, waardoor je meteen meegenomen wordt in het verhaal. Je leeft als lezer zo mee met de personages en je wilt steeds meer te weten te komen over het verhaal, dat je het boek het liefst in één ruk wilt uitlezen. 

‘Het Mollenfeest’ bevat 9 hoofdstukken waarin alle personages beurtelings aan het woord komen. Zo krijg je een overzicht van hoe iedereen denkt en handelt.  Het verhaal eindigt met een sterk, spannend en onverwacht plot, waarin alle puzzelstukjes op zijn plaats terechtkomen. 

De West-Vlaamse auteur heeft met zijn nieuwste boek opnieuw een pareltje afgeleverd. Een absolute aanrader die niet mag ontbreken in je boekenkast!

ISBN: 9789464340655 – Paperback – 256 blz – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/5042955/het-mollenfeest

Advertentie