Recensie: Kwaad bloed – Tine Bergen

on

Tine Bergen schrijft naast jeugdboeken ook fictie en non-fictie voor volwassenen. In 2018 verscheen bij uitgeverij Vrijdag haar intens mooie familieroman ‘Merg’ en in de zomer van 2019 ‘Vissen praten niet’, deze literaire thriller stond op de shortlist van de Knack Hercule Poirotprijs. In 2020 verscheen de psychologische thriller ‘Zullen we het liefde noemen?’ en sinds kort ligt met ‘Kwaad bloed’ haar nieuwste boek in de winkel.

Het verhaal

‘Kwaad bloed’ speelt zich af in een studentenkot in Leuven. Het is donderdagavond en zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes ervan, Agatha, Lily-Rose, Jona, Clara, Emi en Serge, leven nog. De zevende, Vinz, is dood.

Serge wil weten wat er met zijn beste vriend gebeurd is. Niemand mag buiten gaan alvorens hij weet wie de dader is. In tegenstelling tot de anderen weigert hij de politie te verwittigen.

Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Maar is dat een reden om deze jongeman te vermoorden?

Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden er steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Want het blijkt dat iedereen een goede redenen heeft om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan….

© De Boekenkast

‘Kwaad bloed’ is een psychologische thriller, op meesterlijke wijze geschreven door Tine Bergen. Als lezer voel je zo de onderhuidse spanning die er heerst in het studentenkot en mondjesmaat kom je meer te weten over de zeven jongeren.

‘Kwaad bloed’ bevat korte hoofdstukken waarin elk personage aan het woord komt. De vraag is wie heeft Vinz vermoord? Is het Agatha, Lily-Rose, Jona, Clara, Emi of Serge? Of toch iemand anders? Het antwoord kom je te weten in het knap geschreven en verrassend plot!

Lees HIER alvast een fragment uit ‘Kwaad bloed’.

ISBN: 9789464341294 – Paperback – Prijs: € 23,50 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/7593502/kwaad-bloed

Advertentie